Mamma Mia aduce caldura in casa fetei diagnosticate cu schizofrenie, dupa moartea terifianta a mamei

0
86

In aceasta dimineata, colectivul Restaurantului Mamma Mia si-a mai adaugat in portofoliu o fapta buna. Irina Gabriela, fata care sufera de handicap sever dupa moartea terifianta a mamei, are unde sa isi incalzeasca de acum inainte mancarea pe care tatal ei o ridica zilnic de la cantina de ajutor social a Primariei. Aragazul cu doua ochiuri al familiei are atasat, de azi, o butelie noua pe care familia Aradoaie o va putea folosi atat la gatit, cat si la incalzirea locuintei.
Arădoaie Dumitru, impreuna cu fiica sa Irina, incadrata intr-un grad accentuat de handicap, locuiesc intr-un camin al primariei, cu 340 de lei pe luna, atat cat reprezinta pensia fetei.
Traim numai din pensia copilului, de 340 de lei, pe care o primeste pe motiv de boala. Are schizofrenie si isi face nevoile pe ea. Eu mi-am pierdut ani de munca ca sa am grija de fata, dar nici acum nu sunt insotitor…. Lucram pe taxi in Bucuresti si intr-o zi, sotia si cu fata s-au dus sa cumpere ceva. Un nenorocit a venit cu viteza si mi-a omorat sotia pe verde. Avea 29 de ani. Fata a ramas socata, i-o stationat mintea. Acu, in afara de ea, nu am pe nimeni. Mi-au murit toti, parinti, frati, o sora, socrul, soacra, ca de aia s-a vandut si apartamentul din Dacia, unde am stat, iar noi am ajuns aici. Am platit utilitatile, dar nu vor sa-mi traga lumina din cauza ca trei sferturi din camin sunt tigani care nu dau un leu la utilitati. De multe ori ies cu fata in oras si ma plimb de nebun din cauza tiganilor. Vin, imi bat in usa pentru ca le spun sa nu faca galagie. Imi face fata handicapata, o scuipa. La unu noaptea dau cu pumnii in usa. Sunt multi si politia spune ca nu are ce sa le faca”, este povestea trista a familiei Aradoaie, relatata pe larg de AgoraPress.
In urma cu doua saptamani, tatal Irinei se confesa reporterilor AgoraPress ca nu-si doreste nimic material cu ocazia acestor sarbatori, decat o butelie, care i-a fost daruita astazi prin generozitatra colectivului Restaurantului Mamma Mia, alaturi de un pachet cu dulciuri si alimente.
Am reusit sa facem rost de pampersi de la o fundatie din Iasi, iar singurul lucru de care am avea nevoie, in afara unui loc linistit in care sa-mi pot creste fata, este o butelie. E iarna, temperaturile sunt din ce in ce mai scazute, mancarea de la cantina sa sleieste in camera si tare mi-as dori sa ii pot da fetei, macar niste mancare calda”, ne-a spus Dumitru Aradoaie.
Cazul se afla in evidentele DAC Iasi si face parte din Campania umanitara „Daruim de Craciun”, initiata de AgoraPress.
Nelu PAUNESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 4