Maricel Popa finanteaza “Mascarada” intr-o institutie condusa de omul de paie al lui Chirica

0
56

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează evenimentul Spectacol de Teatru ˶Mascarada˝ jucat de actorii Teatrului Republican ˶Luceafărul˝ din Chișinău, care va avea loc pe data de 14 noiembrie 2017, ora 19:00, în incinta Casei de Cultură a Studenților Iași. Eveniment organizat în cadrul Campaniei “100 de ani – înapoi în viitor” în parteneriat cu Consiliul Județean Iași.
În acest scop, actorii Teatrului Republican ˶Luceafărul˝ din Chișinău vin să ne încânte cu spectacolul ˶Mascarada˝, montat după piesa cu același nume, scrisă de Mihail Iurevici Lermontov, care va pune pe aceeași scenă dragostea și credința, gelozia și lipsa de încredere.
Grupul țintă a proiectului este format din toți locuitorii orașului Iași, partenerii și colaboratorii proiectului și, în special, elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii din mediul ieșean. În general, evenimentul dat se adresează tuturor ieșenilor indiferent de vârstă, sex, origine, rasă, etnie, orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, abilitate psihică sau fizică, nivel de educație, stare civilă, situație economică sau orice alte criterii definitorii.
Proiectul este la I-a ediție și se afla sub egida Festivalului Cultural Basarabia, organizat de ATRAG anual în perioada 15 noimebrie – 1 decembrie și 27 martie – 9 aprilie și presupune derularea mai multor evenimente culturale dedicate românilor de pe ambele maluri ale Prutului în contextul Centenarului Marei Uniri.

Scopul evenimentului este creșterea interesului comunității ieșene față de importanța Centenarului Marei Uniri prin prisma evenimentelor din cadrul Campaniei ”100 de ani – înapoi în viitor”. Spectacolul organizat vine să sensibilizeze locuitorii orașului Iași prin promovarea artei, care a fost întotdeauna principalul pilon de sprijin pentru cultura românească de pe ambele maluri ale Prutului.” Murafa Cristin, Președinte ATRAG Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 6 =