Maricel Popa a inceput igienizarea la partid. Jumatate de milion de lei pentru curatenie cu pereti sparti si Politie Locala la usa

0
64

Presedintele PSD Iasi, Maricel Popa, a fost prins din nou in ofside. In urma unui control efectuat la sediul PSD din b-dul Stefan cel Mare, inspectorii Serviciului Disciplina in Constructii din cadrul Politiei Locale au constatat faptul ca “lucrarile de igienizare” comandate de Maricel Popa s-au lasat cu pereti sparti si alte modificari de structura pentru recompartimentarea spatiilor in care isi desfasoara activitatea social democratii ieseni. Tinand cont de faptul ca lucrarile nu erau acoperite de autorizatie de construire din partea administratiei locale, conducerea PSD a fost notificata sa prezinte documentele care au stat la baza acestor lucrari. Mai mult, tinand cont de faptul ca aceste lucrari se fac intr-o cladire aflata pe lista monumentelor istorice, lipseste si avizul obligatoriu din partea Directiei Judetene de Cultura.

Cu privire la lucrările realizate la imobilul situat în Iaşi, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 13-15 facem precizarea  că acestea constau în igienizarea şi întreţinerea spaţiilor interioare prin lucrări de finisaje (zugrăveli interioare), înlocuiri la pardoseli fără a fi aduse modificări structurii de rezistenţă sau aspectului arhitectural al clădirii şi desfiinţarea unor lucrări provizorii anterioare. În calitate de chiriaş, cunoaştem statutul de monument istoric al imobilului, acesta fiind înscris în lista monumentelor istorice la pozitia 1263, cod IS-II-m-B-04068. În acest sens am avut în vedere dispoziţiile legale privind lucrările care se pot realiza fără emiterea unei autorizaţii de construire, astfel cum sunt precizate la articolul 11 din Legea 50/1991, repubicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

Imaginile suprinse in interior de catre reporterii Ziarului de Iasi, zugravesc o cu totul alta realitate decat cea exprimata de presedintele PSD Iasi.

Aceste lucrări au avut în vedere evitarea degradării imobilului monument istoric şi asigurarea condiţiilor optime de utilizare. Totodată, în perioada următoare, vor fi efectuate, conform prevederilor legale, şi lucrări la faţada exterioară a clădirii, fără a fi necesară în acest sens obţinerea unei autorizaţii de construire. PSD Iaşi a efectuat un demers către Comisia Zonală a monumentelor istorice din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Iaşi aducând la cunoştinţa autorităţii intenţia de efectuare a lucrărilor mai sus-menţionate, comunicându-ni-se faptul că, în conformitate cu Legea 50/1991, lucrările nu necesită autorizaţe de constuire”, a mai spus Maricel Popa.

În ceea ce priveşte separaţia dintre cele doua încăperi, acesta a tinut sa sublinieze faptul ca aceasta a fost realizată cu mulţi ani în urmă, acum revenindu-se la forma anterioară, lucru infirmat de mai multi social democrati cu state vechi in partid.

Astfel de modificări provizorii au mai existat şi în holul imobilului şi au fost desfiinţate odată cu efectuarea acestor lucrări de igienizare şi întreţinere”, a spus liderul PSD Iasi.

In total, “lucrarile de igienizare” din sediul PSD Iasi se ridica la 500.000 lei.

Coincidenta sau nu, controlul Politiei Locale s-a nimerit chiar in ziua in care primarul PSD, Mihai Chirica, aflat in tabara opusa lui Maricel Popa,  a plecat din tara, pentru 3 zile, la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards organizată la Varșovia.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here