Maricel Popa, președintele PSD Iași: Proiectul centurii ușoare devine realitate. Am lăsat un proiect la cheie, nu doar o schiță electorală!

0
61

Proiectul centurii ușoare demarat de fostul președinte social-democrat al Consiliului Județean, Maricel Popa, devine realitate. Documentația tehnică a fost realizată anul trecut și a fost depusă pentru obținerea finanțării, la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, la începutul lunii septembrie 2020. Investiția vizează modernizarea a peste 73 kilometri de drum de pe raza a opt comune: Popricani, Lețcani, Horlești, Voinești, Ciurea, Bârnova, Tomești și Holboca.

“Adversarii politici au spus că este doar un proiect electoral, dar cred că este clar pentru toată lumea că am lăsat un proiect la cheie, nu doar o schiță electorală. Sunt mai multe proiecte pe care le aveam în pregătire la Consiliul Judeţean pe partea de infrastructură rutieră: Drumul Mănăstirilor, Drumul Vinului, centura uşoară a municipiului Iaşi. Centura uşoară e cel mai fezabil proiect. Va fi un drum rapid, de peste 73 de kilometri, în unele zone va avea 9 metri lăţime, deoarece trece şi prin sate. Acolo unde nu se poate, va fi mai îngust. Drumul va avea o bandă şi jumătate pe sens, peste 200 de podeţe. Va fi un drum rapid. Sper doar ca actuala conducere a Consiliului Județean să nu ignore acest proiect. Pentru implementarea proiectului mai sunt pași importanți de făcut. Sper să fie realizați repede și cu mare atenție. Se pot atrage fonduri europene nerambursabile în județul nostru și se pot rezolva mai multe probleme ale ieșenilor“, a declarat senatorul Maricel Popa.

Lucrările sunt estimate la 45 milioane de euro. Tronsoanele selectate pentru finanțare cuprind 56 km de drum județean și peste 16 km de drum comunal.

În perioada 2016 – 2020, s-a desfășurat cea mai amplă campanie de asfaltare din istoria județului, fiind desfășurate sau în curs de realizare lucrări pe 400 kilometri de drum județean.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here