Marketing de director necalificat. Stoica scoate CTP din praf prin introducerea de abonamente turistice pe tramvaie second hand

0
67

Compania de Transport Public (CTP) Iasi va introduce, in perioada urmatoare, abonamentul unic, un mijloc de taxare pe mijloacele de transport în comun mult mai eficient şi mai uşor de utilizat de către pasageri. Abonamentul unic va fi valabil pe toate liniile de transport în comun în anumite perioade de timp. Avantajele sale constau în reconfigurarea traseelor pentru optimizarea reţelei de transport şi a utilizării parcului de vehicule, simplificarea modului de eliberare şi utilizare a abonamentelor, fidelizarea utilizatorilor de transport public, atragerea de noi utilizatori și creşterea încasărilor operatorului de transport public. Practic, un pasager care achiziţionează un abonament unic va putea circula pe orice traseu, folosind orice mijloc de transport în comun.

Abonamentele unice vor putea fi eliberate pentru 30 de zile, la un preţ de 75 de lei, pentru 14 zile, contra sumei de 43 de lei, sau pentru 7 zile, caz în care vor costa 25 de lei. Elevii şi studenţii vor beneficia în continuare de reducere de 50%, la fel ca pensionarii și alte categorii sociale.

Odată cu abonamentul unic, CTP propune şi alternativa eliberării biletelor cu una sau două călătorii, valabile 90 de minute din momentul achiziţionării, la un preţ de 2 lei, respectiv 4 lei, precum şi a biletelor cu o valabilitate de 24 de ore. Acestea din urmă pot fi utilizate pe toate traseele şi pe orice mijloc de transport, fiind în fapt un abonament unic valabil pe o zi şi care costă 8 lei. Şi în cazul acestor bilete se aplică reducerea de 50% pentru elevi şi studenţi.

O altă noutate majoră este introducerea abonamentului sau tichetului turistic, valabil timp de trei zile, în valoare de 20 de lei.

Propunerea de introducere a abonamentului unic va fi supusă timp de 30 de zile lucrătoare dezbaterii publice, urmând apoi a fi discutată în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here