Marsul canepei, impotriva procurorilor DIICOT din Iasi. Proiectii laser pe cladirea DIICOT

0
71

Masura intocmirii de dosare penale pe numele administratorilor unui magazin care comercializeaza produse din canabis, are ca si consecinta primul protest public indreptat impotriva procurorilor DIICOT. Reamintim faptul ca la sfarsitul saptamanii trecute,  procurorii DIICOT și polițiștii BCC au făcut percheziții, într-un dosar pentru trafic de droguri de risc, vizati fiind administratorii unui magazin deschis recent in Iasi.

“Cunoaștem Convențiile Internaționale pe care Romania le-a ratificat din 1961 până în prezent. Convenții care reglementează stupefiantele și substanțele psihotrope, dar în prezent avem și Regulamente Europene, cum ar fi Regulamentul nr. 1782/2003, care reglementează clar cânepa și o diferențiază de marijuana.

Înțelegem nevoia de a supraveghea această piață, dar să ajungi să trimiți antreprenori în arest pentru comercializarea cânepii, este prea de tot.

Excesul de zel al procurorilor care cer arestări pentru astfel de cazuri trebuie penalizat de societatea civilă. Cultura și comercializarea cânepii și a derivatelor ei sunt accesibile și reglementate în majoritatea Statelor Europene, vrem să fie reglementate și în România ca să nu le mai lăsăm la interpretarea procurorilor și la libera lor alegere”, sustin reprezentantii ONG-ului Evolutie in Institutie.

Organizatorii anunta faptul ca vor initia un protest vineri, 23 octombrie 2020, în fața DIICOT Iași, pentru decizia de a cere arestarea celor doi antreprenori care comercializau muguri de cânepă. Pe parcursul zilei va fi afisate un banner mare la intersecția străzii Roșcani cu strada Cucu, iar după lăsarea întunericului vor face proiecții laser pe clădirea DIICOT.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here