Masterclass sub indrumarea renumitei soprane Mioara Cortez, la Opera Iasi

0
56

Opera Națională Română din Iași continuă să-și exprime recunoștința față de marile nume care au scris istorie în teatrul liric ieșean și să le ofere tinerelor talente posibilitatea de a lucra cu acestea. Astfel, instituția va organiza în perioada 18-22 iunie un masterclass susținut de Mioara Cortez. Celebra soprană a fost prim-solistă a Operei Iași și a strălucit pe mari scene ale lumii din 18 țări, fiind premiată în Italia, Japonia și România. Totodată, a fost profesoară de canto la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.
La finalul cursurilor de măiestrie vocală susținute de Mioara Cortez, pe 24 iunie, de la ora 18:30, în foaierul Operei, va fi organizat un recital susținut de cursanții masterclass-ului, care vor fi acompaniați la pian de Adina Alupei.
Este o deosebită onoare pentru noi ca o solistă și o profesoară de talia doamnei Mioara Cortez să accepte să lucreze cu tinerii noștri talentați în cele câteva zile în care va sta acasă. Soliștii care vor participa la masterclass-ul pe care îl organizăm vor avea astfel posibilitatea de a fi îndrumați de unul dintre cele mai mari nume ale scenei noastre lirice. Totodată, doamna Cortez va lucra și cu interpreți care vor apărea în premiera de săptămâna viitoare, , care se prefigurează a fi un spectacol de referință în istoria instituției” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
Opera ieșeană a mai organizat în acest an un masterclass, care a fost susținut de una dintre stelele operei mondiale, Elena Moșuc.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 11