Masuri extreme luate impotriva caniculei la Iasi. Transportul greu, interzis in municipiul Iasi. Pauza de masa de doua ore pe santiere

0
70

Valul de calduri anuntat si la Iasi, in aceste zile, i-a scos din letargie pe sefii din Primarie. Primarul interimar, Mihai Chirica, a sustinut astazi, intr-o conferinta de presa, ca a dispus primele masuri cu caracter de urgenta.

Avem un plan de masuri care functioneaza din 2014, pe care l-am reactivat in ceea ce priveste masurile care trebuie intreprinse pe perioada de cod portocaliu pentru canicula. In principiu, de maine este generat codul portocaliu si pentru o parte din judetele din Moldova, inclusiv Iasul, astfel incat, planul de masuri vizeaza punerea in stare de adapost a tuturor persoanelor care lucreaza afara, in regim de zi, astfel incat, regiile noastre sa poata asigura o pauza mai lunga la pranz, pe perioada caniculara, si asigurarea resurselor de apa potabila pentru tot personalul care lucreaza afara. In toate tarile in care temperaturile sunt peste 35 de grade, pauza de pranz este de doua ore, exact cat tine valul de caldura”, a spus Mihai Chirica.

De asemenea, in cadrul Comisiei de Circulatie s-au luat masuri in ceea ce priveste interzicerea traficului greu, incepand cu ziua de maine, 8 iulie. Astfel, intre orele 12.00 si 19.00 este interzisa circulatia pe orice starada din municipiul Iasi a camioanelor care au greutate mai mare de 7,5 tone, cu exceptii legate de transportatorii de marfuri perisabile si a celorlalte utilaje de interventie ale ISU, Pompieri sau Ambulanta, inclusiv mijloacele de transport in comun.

Aceasta masura va fi implementata concometent cu masurile luate de CNADNR pe aceiasi perioada caniculara, care vizeaza protejarea infrastructurii stradale”, a precizat Mihai Chirica.

Totodata, in centrele de cartier, Nicolina, Tatarasi, Frumosa, Alexandru cel Bun si Pacurari, s-au facut aprovizionari, de dimineata, cu 600 de litri de apa pentru a fi distruibuita celor care vor avea nevoie. Mai mult, Primaria a pus in functiune si cismele din b-dul Carol, Esplanada Oancea, PiatA Unirii, Teatrul National, Parcul Expozitiei, Parcul Copou, cu asigurarea continua a functionarii acestora cu apa potabila. De asemenea, programul fantanilor arteziene a fost prelungit pana la ora 11.00.

Acest plan de masuri va ramane functional pana la trecerea codului portocaliu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here