Medicii de familie intra in greva. Iesenii raman fara retete compensate, astazi si luni

0
62

Astazi si luni, medicii de familie vor intra in greva, nemulţumiţi de condiţiile din contractul cadru pe care l-a propus Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Acest protest al medicilor de familie se va reflecta si asupra pacientilor care, astazi si luni, nu vor putea beneficia de reţete compensate şi gratuite.

Medicii refuză să semneze cu casele județene de asigurări de sănătate actele aditionale la contractul-cadru pe motiv ca ar trebui să semneze retroactiv, asa că preferă să aștepte câteva zile și să le semneze de săptămâna viitoare.

Medicii îi roagă pe pacienți să aibă răbdare și să revină la începutul săptămânii pentru rețelele gratuite sau compensate. În ceea ce privește consultațiile, pacienții au de ales – fie le plătesc, fie se întorc la începutul săptămânii viitoare. În funcție de relația medic-pacienți, medicii pot alege să facă aceste consultații gratis. În cazul unor urgențe, pacienții vor fi redirecționați către spitale.

Deocamdată nu există nicio reacție de la Casa de Asigurări de Sănătate București, dar medicii și-au exprimat nemulțumirile încă de săptămâna trecută, când au pichetat Ministerul Sănătății. Ei cer să li se mărească bugetul pentru medicii de familie și nu sunt de acord cu noile prevederi ale contractului-cadru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here