Mercedes furat din Norvegia, descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni

0
64

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat un autoturism marca Mercedes Benz ce figura in bazele de date ca fiind furat din Norvegia. Pentru valorificarea unor informaţii, cu privire la faptul că un bărbat, domiciliat pe raza judeţului Galaţi, are preocupări in sfera traficului cu autovehicule furate, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au organizat o acţiune specifică in zona de competenţă.

Astfel, in data de 28 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră l-au identificat şi oprit in trafic, pe o arteră din municipiul Galaţi, pe gălăţeanul Petru L., in varstă de 30 de ani, despre care deţineau informaţii că achiziţiona mijloace de transport de pe teritoriul Norvegiei, fără a le plăti integral contravaloarea, după care le aducea in Romania. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, inmatriculat in Bulgaria. In urma verificărilor in bazele de date, politistii de frontiera au stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Norvegia, in acest sens fiind emisă o alertă de către autorităţile norvegiene.

De asemenea, la cercetări s-a stabilit că tanărul este fiul lui Maricel L., in varstă de 52 ani, cercetat de poliţiştii de frontieră gălăţeni pentru săvarşirea infracţiunii de tăinuire, după ce in data de 27 noiembrie a.c., a fost depistat la volanul unui autoturism marca Toyota Prius Plus, ce figura ca fiind declarat furat tot din Norvegia. In legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că a cumpărat ambele autoturisme din Norvegia şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acestea figurau ca fiind furate. In cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de furt. Autoturismul marca Mercedes, in valoare de 113.450 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră in vederea continuării cercetărilor.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here