Mercurialul spagilor la Compania de Transport Public din Iasi. Spaga de 100 de euro pentru repartitia unui autobuz nou

0
71

Coruptie la nivel inalt la Compania de Transport Public (CTP( Iasi! Autobuzele cumparate pe banii iesenilor au ajuns sa aduca profit si dupa furnizare, dar in buzunarele unor escroci. Potrivit unor angajati ai CTP Iasi, mare parte dintre soferii care conduc acum pe strazile Iasului, noul model de autobuz Diamond, din cele 50 achizitionate in toamna anului trecut, au dat cate o spaga de 100 de euro.

Odata cu intrarea in garaj a celor 50 de autobuze Diamond, care dintre soferi a vrut sa iasa la strada cu unul din asta, si sa renunte la DAF-urile care ard pe strazi ca artificiile, au cotizat cu cate 100 de euro la maistrul Nae de la garajul din Tudor Vladimirescu. Nu stiu daca banii au ramas toti la asta, dar umbla vorba ca de aceste practici nu ar fi strain nici inginerul Catalin Samoila, seful de garaj. Ca acu regreta spaga data, cat si decizia de a conduce un Diamond, din cauza ca sunt autobuze foarte proaste, asta e alta problema”, ne-a declarat un angajat al CTP.

Potrivit altor angajati, spaga la garajul din Tudor Vladimirescu se da si atunci cand vrei sa schimbi tura, cand vrei un traseu mai usor sau cand ai nevoie de libere.

Pentru schimbarea de traseu sau de tura se sare cu cate 50 de lei, direct la Samoila”, a completat un alt angajat.

Cat despre practicile echipei de controlori din subordinea lui Gabriel Popescu, acolo nici nu mai este nevoie de marturii, deoarece mai fiecare iesean, calator cu mijloacele de transport in comun ale CTP, a fost martor macat o data in viata la practicile penale ale acestor angajati ai companiei de transport.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =