Mesaj radical al edilului de Iasi impotriva mercenarilor care lupta pentru ciuntirea teritoriala a Romaniei

0
58

Cine sunt „aleşii” mercenari ai dezmembrării statului român?

Precum toți românii de bună credință ai acestei țări, sunt indignat de situația petrecută în Camera Deputaţilor, instituție fundamentală a democrației care, iată, prin adoptarea tacită a unui proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, este dezonorată de către un grup de aleși care au încercat o diversiune mârșavă.

În timp ce întreaga țară trăiește și luptă cu spaima pandemiei de coronavirus, iată că, la adăpostul discret al ușilor închise, câțiva parlamentari au găsit de cuviință să întreprindă un act care lezează grav interesele statului român, cu atac direct la suveranitatea, identitatea și integritatea sa națională.

Gravitatea lucrurilor întâmplate în Camera Deputaților este evidentă, acestea fiind de natură a genera tensiuni incontrolabile în rândul populației, cu efecte profund negative asupra stabilității țării. De sute de ani, românii au dovedit că sunt toleranți și primitori, cu care au conviețuit în pace atâtea minorități. Doar câteva accidente ale istoriei, precum nazismul sau comunismul, au dus la crearea de tensiuni artificiale între românii majoritari și alte minorități!

Dar este inadmisibil ca în interiorul forului legislativ al unei țări aflate în Uniunea Europeană a anului de grație 2020 să se producă astfel de manevre ascunse, lipsite de transparență publică. Și care pot duce la crearea unui conflict artificial între români și maghiari din care toată lumea are de pierdut!

E cu atât mai blamabilă această diversiune cu cât ea s-a petrecut în condițiile în care întreaga suflare românească este mobilizată pentru a proteja această țară de efectele unei pandemii grave, de zbaterile unei maladii care macină fizic și psihic pe fiecare dintre noi, fie că vorbim de români, maghiari, secui sau alte naționalități!

În aceste condiții, nu pot decât să mă gândesc că ori avem în Camera Deputaților oameni care, prin incompetența lor, nu merită în veci demnitatea de ales al națiunii ori, mai grav, vorbim despre aleși care au scopuri mizerabile, contrare oricărui rațiuni etice.

Din păcate, se confirmă zicerea conform căreia „Prost este cel care dă, nu cel care cere!”. Dar se pare că sunt proștii lor, nu proștii noștri!

Să privim de pe margine cum unii se joacă prin cotloane ascunse ale Parlamentului cu soarta României, în timp ce noi muncim, ne rugăm și luptăm pentru sănătatea țării?

„Aleșii” cui sunt acești mercenari ai dezmembrării statului român?

Ai noștri nu sunt, cu siguranță!

Noi suntem cei care îmbrățișăm România, nu o ciuruim. Noi suntem cei care iubim România, nu o înșelăm. Noi suntem cei care credem în România, nu o dezamăgim.

Aceștia suntem noi, iar cârtițele care sapă în pământul românesc nu vor fi niciodată printre noi!

Mihai Chirica- primarul Municipiului Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 − = 31