Microbuze electrice pentru catune neelectrificate! Ploua cu miere in an preelectoral – scolile din mediul rural raman cu wc-urile in fundul curtii, dar Alexe cumpara microbuze electrice pentru elevii din județ

0
101

Proiectul depus de Consiliul Județean Iași privind „Achiziția de microbuze electrice pentru elevii din județul Iași” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație, Reforma 6 a fost aprobat prin ordinul Ministrului Educației nr. 5.255/02.08.2023. Valoarea totală a proiectului este de 35.908.767,77 lei, din care 35,902,044.27 lei reprezintă suma declarată eligibilă spre finanțare prin PNRR.
UAT Județul Iași – Consiliul Județean Iași a realizat proiectul „Achiziția de microbuze electrice pentru elevii din județul Iași” în urma acordurile de parteneriat cu 26 de UAT-uri, urmate de împuternicirea depunerii și implementării aplicației de finanțare. Astfel, UAT Comuna Al. I. Cuza, UAT Comuna Andrieșeni, UAT Comuna Ciortești, UAT Comuna Costești, UAT Comuna Costuleni, UAT Comuna Cotnari, UAT Comuna Cozmești, UAT Comuna Dagâța, UAT Comuna Dobrovăț, UAT Comuna Erbiceni, UAT Comuna Gorban, UAT Comuna Gropnița, UAT Comuna Lespezi, UAT Comuna Lungani, UAT Comuna Miroslava, UAT Comuna Rugionoasa, UAT Comuna Schitu-Duca, UAT Comuna Sinești, UAT Comuna Sirețel, UAT Comuna Stolniceni-Prăjescu, UAT Comuna Țibana, UAT Comuna Țibănești, UAT Comuna Todirești, UAT Comuna Victoria, UAT Comuna Vlădeni și UAT Comuna Voinești sunt beneficiarii investiției a cărui obiectiv este dezvoltarea rețelei de școli verzi prin achiziționarea de microbuze electrice în vederea asigurării sustenabilității unităților de învățămând preuniversitar și prevenirii abandonului școlar pentru elevii din localitățile rurale izolate.
Investind în transportul școlar electric, facem un pas important în direcția îmbunătățirii sistemului de învățământ. Elevii noștri merită cele mai bune condiții pentru dezvoltarea lor armonioasă, iar o condiție esențială este să le oferim un transport sigur și modern. Vrem să asigurăm un mediu educațional favorabil dezvoltării, care să încurajeze performanța și să le ofere copiilor noștri șansa de a-și atinge potențialul maxim. În același timp, această investiție în autobuze electrice demonstrează că avem grijă de viitorul comunității noastre și că suntem dedicați creării unui mediu sustenabil. Suntem mândri să luăm parte la construirea unei societăți moderne, în care prioritizăm sănătatea noastră și a mediului înconjurător. Mulțumesc echipei de profesioniști din Consiliul Județean Iași, care a depus toate eforturile pentru a obține finanțarea și pentru a dezvolta acest proiect ambițios. Împreună, lucrăm la un viitor mai bun pentru comunitate!” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 73