Mihai Chirica, lectie usturatoare pentru Liviu Dragnea: “PSD trebuie sa aiba o reprezentare corectă, şi nicidecum subversivă”

0
57

Membrii Biroului Executiv Judeţean al filialei ieşene a PSD s-au întrunit vineri pentru a discuta despre o serie de probleme, unul dintre subiectele abordate fiind şi cel al preşedintelui filialei, primarul Mihai Chirica, care a declarat ulterior şedinţei că a primit solidaritate “în totalitate” din partea colegilor din conducerea filialei cu privire la poziţia pe care el a adoptat-o în ceea ce priveşte OUG 13. Şedinţa de vineri fost convocată chiar de Mihai Chirica, pentru a vedea dacă mai are sau nu susţinerea colegilor de filială.

După aproximativ trei ore, membrii BEJ Iaşi au stabilit să fie trimis un memorandum, la Guvern cât şi la conducerea centrală a partidului pentru a arăta susţinere faţă de programul de guvernare, dar şi necesitatea unei schimbări de atitudine la vârful formaţiunii, scrie agerpres.ro.

Chirica a recunoscut că o parte dintre colegii săi de filială şi de partid nu au avut o părere prea bună despre ieşirile sale publice din ultima vreme.

‘La început o parte din colegii mei aveau oarecum o viziune contrară, că de fapt este o afiliere a mea spre o altă formaţiune politică. Au înţeles pe parcursul discuţiilor că nu am niciun interes politic subversiv, că nu este vorba de o dirijare a omului Chirica de către alte cheiţe care se învârt pe oriunde, ci pur şi simplu este o măsură a atitudinii demne de a conduce organizaţia aşa cum aşteaptă toţi românii în momentul de faţă“, a spus Mihai Chirica.

Conform acestuia, Organizaţia PSD de la Iaşi “şi-a arătat unitatea în totalitate” în ceea ce priveşte susţinerea sa.

“Această solidaritate nu este un cec în alb, este una firească, normală, de comunicare şi de colaborare, astfel încât proiectele comunităţilor pe care le reprezintă să devină viabile“, a declarat Mihai Chirica.

El a menţionat că organizaţia PSD Iaşi este unită, în ciuda tensiunilor acumulate în ultima perioadă.

‘A fost o şedinţă de bilanţ; după o perioadă de tensiuni. Nu vorbim doar de organizaţia PSD, ci şi de o tensiune care s-a acumulat la nivel naţional. Astăzi am reuşit să formulăm un punct de vedere comun. Organizaţia este unită, organizaţia vrea să ducă programul de guvernare la capăt, aşa cum a promis. Suntem decişi să contribuim la bunul mers al programului de guvernare PSD. Este nevoie de o schimbare de atitudine, vom întocmi un document către Guvernul României şi către organizaţia PSD de la nivel naţional prin care vom arăta că actul de solidaritate este un act pe care îl controlăm din punct de vedere intelectual, în care cerinţele noastre sunt justificate şi vom cere doar lucruri justificate, prin care dorim să reangrenăm mecanismul PSD ca un mecanism european, care poate să aibă un punct de vedere, care să se poată exprima liber şi care îşi urmăreşte interesele pentru dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă într-o manieră corectă, demnă, şi nicidecum subversivă sau ascunsă în spatele altor documente“, a declarat primarul Mihai Chirica, preşedintele filialei judeţene PSD.

În ceea ce priveşte demisia ministrului Justiţiei, edilul Iaşiului a declarat că a fost una dintre puţinele voci din partid care a spus că este necesară o astfel de demisie de onoare. ‘Aş fi preferat să nu ajung prin acest pasaj să mi se dea dreptate pentru acest lucru“, a punctat Chirica.

El a mai spus că este nevoie de o mai bună comunicare între filialele judeţene, precum şi între membrii de partid.

Nu am în vedere numai pe cea de la Iaşi, ci şi între toţi membrii de partid. Este nevoie de o comunicare care să evolueze şi pe verticală, între lideri, dar şi pe orizontală, între membri, astfel încât punctele de vedere să fie asumate până la nivelul fiecărui membru de partid. Această comunicare ne va fi necesară şi pentru a elimina acele excese de dezinformare, care oarecum au adus puncte de vedere negative, mai ales în mediul rural“, a mai spus preşedintele filialei judeţene a PSD.

Parlamentarii de Iaşi şi primarii de municipiu din judeţ susţin Guvernul Grindeanu, iar în privinţa celor care au criticat PSD şi Guvernul vor decide organizaţiile din care fac parte, în perioada următoare, a declarat miercuri liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, la finalul unei reuniuni cu aleşii locali ai partidului.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care au criticat PSD în această privinţă, Dragnea a spus: “Asta o să hotărască organizaţiile lor. De exemplu, la Iaşi, au ţinut să fie prezenţi şi parlamentarii de Iaşi şi primarii de municipii din Iaşi, cu excepţia domnului Chirică, şi au spus în faţa tuturor colegilor că nu există niciun fel de ezitare în organizaţie, ei susţin Guvernul în continuare pentru implementarea programului şi conducerea partidului”.

Dragnea a evitat să spună dacă Mihai Chirică va fi exclus din partid.

“Asta trebuie să hotărască organizaţia de acolo. Poate îşi doreşte asta, dar nu vreau să discut subiectul acum“, a spus liderul PSD.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 − = 52