Chirica risca sa fie exclus din PSD pentru ca a criticat deciziile lui Dragnea. Propunerea apartine catelului de curte, Codrin Stefanescu

0
70

Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD şi primarul municpiului Iaşi, nu a impartasit aceeasi opinie cu seful sau direct, preşedintelui PSD Liviu Dragnea, potrivit căreia protestele şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis pot fi asimilate unei lovituri de stat, drept pentru care, catelul de curte al PSD, Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al partidului, a anunţat că va propune excluderea lui din PSD. Totul a pornit de la urmatoarea declaratie a lui Mihai Chirica: „Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie”, a declarat vicepreşedintele PSD Mihai Chirica.

Acesta a criticat faptul ca ordonanţele nu au fost prezentate opiniei publice: „Eu cred că ar trebui să fie prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor, acele elemente care pot aduce discuţii interminabile poate şi care pot stimula opinia publică într-un sens negativ trebuie modificate în consecinţă. Trebuie făcută o analiză cât se poate de raţională, pentru că nu România a inventat legea amnistiei, trebuie văzut până unde, dacă este imperios necesar şi dacă trebuie adoptată soluţia aceasta sau una care să împace spiritele“. Potrivit adevarul.ro, afirmaţiile ieşite din linia partidului l-au adus pe Mihai Chirica la un pas de excluderea din PSD.  „Din păcate, pe lângă adversarii din sistem, care ne lovesc cu maximă obrăznicie există şi una, două voci în interiorul PSD care nu ne reprezintă şi care exprimă puncte de vedere ale adversarilor poporului român. Cu această ocazie, ţin să îl anunţ pe domnul Mihai Chirică, preşedintele PSD Iaşi şi primarul acestui municipiu, că este o două oară când critică public poziţiile şi deciziile domnului preşedinte Liviu Dragnea, ceea ce îl aşează în grupul celor din afara partidului şi în afara valulului popular din 11 decembrie“, a spus Cordin Ştefănescu pentru stiripesurse.ro.  „Eu sunt unul dintre cei care vor propune excluderea din partid a lui Mihai Chirică şi, de altfel, acesta este un mesaj pe care îl transmitem eventualilor “chirici”, puţini la număr, care vor să se plaseze în afara partidului că astfel de atitudini nu sunt agreate în PSD.  Nu vom da înapoi şi dacă este nevoie, inclusiv în rândurile noastre, vom lua deciziile care se impun“, a susţinut Ştefănescu, semn ca PSD a ramas acelasi partid obtuz, fara personalitate, in care nimeni nu misca in front fara acceptul liderului si aplaudacilor de curte.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here