Mihai Chirica, trimis în judecată in Dosarul “Veranda”, alaturi de 30 de corupti din Primarie, Politia Locala si firma lui Zamosteanu. Prejudiciul este de 12 milioane de euro

0
61

Primarul Mihai Chirica a fost trimis din nou în judecată. Procurorii DIICOT au înregistrat astăzi la Curtea de Apel dosarul numit generic „Veranda”, în care edilul și mai mulți angajați ai municipalității sunt acuzați că ar fi emis ilegal 8 autorizații de construire, beneficiarul acestora fiind omul de afaceri Cristin Zămosteanu.
Cei aproape 30 de inculpați vor trebui să răspundă la acuzații precum fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurparea funcției, delapidare sau spălare de bani.Ancheta procurorilor a vizat inițial felul în care firma lui Zămosteanu, M.Chim SRL, ar fi eludat plata de taxe și impozite datorate bugetului de stat în valoare de peste 12 milioane euro. Cercetările s-au extins ulterior și cu privire la acțiunile unor angajați sau oficiali din administrația publică.
Printre inculpatii trimişi în judecată se află funcţionari din Primăria Iaşi şi Poliţia Locală Iaşi, dar şi oameni de afaceri şi membri ai familiei Zămosteanu.De asemenea, au fost deferiţi justiţiei arhitectul şef, Alexandru Mustiaţă, şeful Direcţiei Juridice, Cristina Oţeleanu, şi Raluca Mocanu – fost arhitect şef al municipiului Iaşi.
DIICOT nu a emis un comunicat de presă privind trimiterea lui Chirica în judecată, însă dosarul a fost înregistrat vineri la Curtea de Apel Iaşi, conform portalului instanţelor.
În comunicatele emise anterior de DIICOT, acuzaţiile din dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Surprinzator este faptul ca acuzatul Mihai Chirica isi sustine nevinovatia, motivand ca acest dosar este unul politic
„Odată la 4 ani, se scot din sertare diferite marote, care se folosesc în scop politic şi electoral. Acum s-au grăbit cu un dosar ţinut la dospit de 2 ani, chiar a doua zi după lansarea eternilor contracandidaţi, aceiaşi care pierd toate alegerile la rând. Este păcat că sunt unele elemente în lumea justiţiei care se lasă angrenate în jocul politic şi electoral. Sunt convins că adevărul va ieşi cât mai repede la iveală şi cei cu adevărat vinovaţi vor fi pedepsiţi. Între timp, Primăria Municipiului Iaşi îşi vede de treabă, eu rămân în continuare în slujba comunităţii ieşene, avem în lucru zeci de proiecte pe care le aşteaptă ieşenii, iar piedicile unor candidaţi de serviciu nu vor putea să le oprească”, a declarat primarul Mihai Chirica.
„Veranda” este al treilea dosar în care Mihai Chirica are calitatea de inculpat, după dosarele „Skoda” și „Flux”.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here