Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 ani. Era internat în spital de aproape 6 luni

0
109

Mihai Constantinescu a murit, astăzi, la vârsta de 73 de ani. Artistul fusese internat la Spitalul Clinic de Urgență “Floreasca”, din luna mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a declarat pentru Libertatea că artistul Mihai Constantinescu a murit, marți, în jurul orei 19.00. În urmă cu șase luni, în luna mai, Mihai Constantinescu fusese internat la Spitalul Floreasca după ce a suferit un stop cardiac. În cursul nopții a suferit un al doilea, iar apoi a intrat în moarte cerebrală. Anterior, soția artistului declarase pentru Libertatea că starea lui este gravă și a cerut tututor să se roage pentru el. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus de asemenea că prognosticul medicilor era rezervat. Adrian Daminescu postase un mesaj pe Faceebook, despre colegul său de breaslă, imediat ce aflase despre suferința sa.

Mihai Constantinescu, colegul nostru trece prin momente dificile. Să ne rugăm și să fim alături de el”, scria artistul, pe rețeaua de socializare.

Problemele de sănătate ale lui Mihai Constantinescu Artistul a mai fost internat, la mijlocul lunii aprilie, după ce i s-a făcut rău.

Mihai se simte acum bine, este tot internat. Trebuie să urmeze un tratament care o să mai dureze câteva zile, după care va fi externat. Nu mă mișc de lângă soțul meu, la spital”, a declarat Simona Secrier (49 de ani), partenera de viață a lui Mihai Constantinescu, potrivit Click.ro. 

Sunt bine şi o să fiu şi mai bine. Adevărul este că afecţiunea pe care o am necesită un tratament de lungă durată şi trebuie să rămân două săptămâni în spital, unde sunt îngrijit extraordinar de bine. Doresc să fie fericiţi cei care ne ascultă şi să aibă o primăvară frumoasă. Când voi pleca de aici voi un om foarte sănătos şi abia aştept să merg să mă plimb prin ţară. Trebuie să termin tratamentul şi apoi totul va fi minunat. Niciun diagnostic din presă nu este adevărat”, declara Mihai Constantinescu, la externare, pentru la Antena Stars.

Cu doar câteva zile înainte, Mihai Constantinescu își anulase două concerte și a luat o pauză de efort. Prima dată, a lipsit de la un spectacol caritabil care a avut loc la Sala Radio. Atunci, ar fi trebuit să urce pe scenă, pentru un coleg de breaslă a cărui casă a ars complet într-un incendiu. Apoi, nu a cântat la o petrecere privată unde promisese că va întreține atmosfera.

 Artistul suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie și insuficiențe respiratorii din cauza cărora, în urmă cu zece ani, a suportat două intervenții chirurgicale pe cord, cand i s-au montat două valve, la o clinică din Târgu Mureș.

Cine a fost Mihai Constantinescu

S-a născut pe 4 ianuarie 1946 la București. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973. În 1972 a terminat Școală Populară de Artă, la clasa Florica Orăscu. În 1975 a obținut premiul al III-lea la Festivalul Slagarelor de la Dresda cu piesă „Am visat”, interpretată de Corina Chiriac. În 1981 a obținut premiul I la emisiunea concurs “Șlagăre în devenire” cu piesă “I.E.F.S ura!”. A făcut parte din corul de copii ai Radiofuziunii, iar în 1964 a intrat în grupul Mondial. Tot în această perioada a început să îi apară primele piese, printre care și piesă „Păpușă”.  A cântat cu trupa lui Petre Magdin „Modern Group”. Primele înregistrări s-au făcut la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul lui Petre Magdin. Mihai a fost remarcat de Titus la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. A făcut parte alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu din trio-ul lansat de Titus Munteanu. În 1999 a scos single-ul „Iubim și câinii vagabonzi”. Unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc, lansat în 2003 conține piese scrise de Mihai Constantinescu. A avut turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, SUA și în câteva state din Vestul Europei. În mai 2002 a primit Diplomă de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în 2002, editura muzicală a Uniunii Compozitorilor Muzicologi din România i-au editat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here