Mii de ieșeni sunt așteptați să participe la „Marșul pentru viață”

0
51

“Marșul pentru viață” se desfășoară la Iași în acest sfârșit de săptămână. Aflată la cea de-a VII-a ediție, acțiunea se va desfășura pe 24 martie concomitent în peste 300 de orașe din România și din Republica Moldova. La Iași sunt așteptate să participe 10 000 de persoane, care vor manifesta pașnic. Evenimentul este organizat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi.

Sâmbătă, 24 martie, în Ajun de mare sărbătoare-Praznicul Bunei Vestiri-au loc în Iași și în alte sute de orașe ale țării procesiuni dedicate vieții. Activitate consacrată familiei: tatălui, mamei, pruncilor-dorește a fi o mărturisire a valorilor familiei, așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie. Procesiunea va fi, pe de o parte-dedicată rugăciunilor către Dumnezeu să ocrotească ceea ce avem mai scump pe pământ: familia și viața atât de legată de taina familiei. Sunteți așteptați la procesiune pentru că știm că vă doare, pentru că știm că vă pasă și pentru știm că sunteți preocupați de viitorul familiei, al Bisericii și al neamului.”- Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Cei interesați să susțină această cauză sunt așteptați așadar sâmbătă, 24 martie, de la ora 13.00 în Piața Unirii.  Acolo, se vor susține discursuri ale organizatorilor și din partea autorităților locale, ca apoi, între orele 14.00-14.30 să se desfășoare „Marșul pentru viață”, pe traseul: Piața Unirii-Colegiul Național-Bulevardul Independenței-Strada I.C.Brătianu-Teatrul Național-Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt-Piața Unirii. Ulterior, după ora 14.30, pe scena amplasată în Piața Unirii, se vor susține momente artistice.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 16