Milioane de euro pentru containere digitalizate la Iasi. Achizitii sublime, implementare de gunoieri amatori

0
101

Primăria Municipiului Iași a obținut finanțare europeană și pentru cel de-al doilea proiect de achiziționare de insule ecologice digitalizate (ansambluri de containere digitalizate pentru colectarea separată de deșeuri menajere) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C3 – Managementul deșeurilor. Este vorba de 152 de ansambluri de containere supraterane, în valoare totală de 17.637.724,46 lei, respectiv 3,57 milioane euro.

Primăria Municipiului Iași a obținut deja finanțare europeană prin PNRR pentru un proiect similar, care vizează 175 de insule ecologice digitalizate, din care 150 supraterane și 25 subterane, în valoare de 24.242.262,90 lei, circa 4,90 milioane euro.

Cu un total de 327 de ansambluri de containere supraterane și subterane prin cele două proiecte, în valoare totală de 41.879.986,90 lei – 8,47 milioane euro, municipalitatea va reuși practic să schimbe circa 65% din punctele gospodărești din oraș!

„Este o nouă etapă pe care Primăria Municipiului Iași și Salubris SA o parcurg în programul de modernizare a suaistemului de colectare separată a deșeurilor, pe care îl susținem pentru a ne alinia practicilor europene și, mai ales, pentru a avea un oraș curat și sănătos! Avem cel mai modern și mai performant operator de salubritate din țară și ne propunem să devenim și un model la nivel național în ceea ce privește colectarea separată și reciclarea!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Insulele ecologice digitalizate sunt compuse din cinci containere individuale, cu capacități pentru cele cinci fracții (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton).

Insulele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, au module GSM pentru transmisia datelor, iar sistemul are o bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here