Mineriada moastelor! Pelerinii care se pregatesc sa vina la Iasi din toata tara, opriti prin masura carantinei. “Nu ne puteti opri!”

0
71

Autoritatile locale si centrale sunt in cea mai ingrate postura de dupa alegerile locale. Au incercat sa infraneze in cel mai nepopular si nefundamentat mod pelerinajul de la Iasi, prilejuit de sarbatoarea Sfintei Parascheva, iar acest lucru a ridicat masele de credinciosi si implicit Biserica.

BOR a reactionat! Patriarhul cere anularea interdictiilor la pelerinaje! Solicit romanilor sa mearga la Iasi! Am fost sunata de zeci de preoti sa ii conduc la Iasi! Am acceptat! In data de 14 octombrie voi fi cu mii de oameni din tara la Catedrala din Iasi si ne vom ruga la Sfanta Parascheva! Solicit tuturor romanilor care ma spijina, sa fi la Iasi pe data e 14 octombrie. Nimeni nu are dreptul sa ne interzica drepturi fundamentale! Luati labele de pe Romania! Luati labele de pe credinta romanilor! Ne vedem la Iasi!’, este mesajul asumat de avocata Diana Ivanovici Sosoaca, unul dintre miile de indemnuri ale romanilor care vor sa iasa din cenzura celor care le rapesc libertati fundamentale, de la o zi la alta.

Romanii sunt din ce in ce mai revoltati pe actuala clasa politica si pe masurile abuzive ale exponentilor ei. De la numirea a peste 3 milioane de români implicați în viața țării, plus a famililor lor, cu apelativul de “fanatici religioși”, până la interzicerea lor în sfintele lăcașuri nu a fost decât un singur pas.

Suntem Poporul ce se adună în jurul unei Sfinte Racle cu Sfinte Moaște! Nu, nu ne puteți opri! Prezent la Iași! De Sfânta Cuvioasă Parascheva, ca români și creștini, avem datoria, mai ales în aceste vremuri cumplite în care se pun lanțuri pe libertatea noastră, să fim prezenți la Iași, toti acei care pot. Din drumul spre Închinarea în fața Moaștelor Sfintei Parascheva, de va fi să ne oprească cineva, acela să fie Cezarul, și nu deznădejdea noastră sau frica sau indiferența. Pe 14 octombrie să Mărturisim, cu o clipă înainte de a fi prea târziu, Credința noastră ortodoxă, libertatea noastră de oameni si de români, căci altfel, de nu vom avea o Reacție masivă, ne vor călca cu totul în picioare, căci vor vedea că le merge. Ne-au luat Sfintele Sărbători ale Paștelui, să nu-i lăsăm acum să ne ia și Sărbătoarea Sfintei Parascheva, căci de vor reuși, oameni buni, bisericile se vor închide din nou, iar de Crăciun va fi ca de Sfintele Paști. Nădejdea Libertății acestui popor stă în creștini, în oamenii care merg măcar din când în când la Sfânta Biserică. Acesta este nucleul dur care luptă pentru Libertate, și nu de acum, de când cu restricțiile, ci dintotdeauna. S-a văzut asta de-a lungul timpului, s-a văzut asta inclusiv la toate protestele din ultimul timp. Oamenii au venit cu Icoane si Cruci si Steaguri nu pentru ca le-ar fi spus vreun organizator, ci pentru că aceasta a fost nevoia lor lăuntrică, căci Libertatea este Hristos și ea se poate exprima pe deplin în paradigma Neamului Românesc. Dacă îi iei poporului Biserica, i-ai luat și Steagul, i-ai luat si Limba si Tradiția si-l transformi într-o populație universală, fără repere, fără rădăcini, fără idealuri si fără voință, o simplă masă de oameni care consumă producții străine. De aceea, atacul principal se dă aici împotriva Bisericii, împotriva Credinței în Iisus Hristos Mântuitorul.

Spre a fi clar pentru toată lumea, nu spun că acest virus nu există, spun că măsurile care se iau pentru combaterea lui fac mult mai mult rău decât virusul în sine, iar pe lângă asta sunt si ineficiente. Spun că aceste măsuri sunt folosite în mod ideologic si nu epidemiologic. Dubla măsură s-a văzut peste tot, inclusiv la ultimile alegeri, inclusiv în efuziunile de bucurie ale unor candidați ce au sărbătorit victoria cu mii de oameni în piețele publice. Acest virus si alții deasemenea, se combat prin întărirea sistemului imunitar al oamenilor, iar de acest lucru nu se ocupă nicio autoritate din statul român. ZERO măsuri în acest sens, irosindu-se în schimb sume enorme pe niste măsti absolut inutile, prin care virusul trece precum cuțitul prin brânză, distrugandu-se în acelasi timp atât sistemul educațional cât si cel economic, turismul, spre exemplu, cam singura ramură ce mergea bine în România, fiind pus cu totul la pământ.

Adevărata Reacție împotriva tuturor acestor lucruri se poate întâmpla pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, la Iași. Iar această Reacție le revine creștinilor. Acolo se poate spune acel NU care le pot lor răsturna planurile. Atunci își vor da seama dacă vor reusi sau nu să ne pună definitiv lanțuri pe suflete.

Lupta este pentru Cruce si Neam. Pentru Libertatea de a avea Cruce și Neam. Iar pentru această Libertate, vă chem, cu sufletul unui simplu român, să mergem împreună cu Dumnezeu înainte!”, este si mesajul lui Mihai Marian Tarnoveanu, presedintele Asociatiei Calea Neamului, una din vocile puternice ale momentului.

Aceste mesaje profund nationale si religioase, nu sunt pe placul Puterii care a va decide in aceste zile carantinarea Iasului si dezlantuirea sistemului opresiv impotriva pelerinilor care vor indrazni sa incalce masurile Guvernului Orban.

La randul lor, reprezentantii Arhiepiscopiei Iasilor sustin ca restrictile impuse de autoritati constituie cel mai mare abuz din 1990 până în prezent legat de libertatea de conţiinţă.

Într-o bună zi poate şi alte culte şi ateii vor fi supuşi unor restricţii. Nu este corect să restricţionezi pe criteriul acesta religios, să îngrădeşti libertatea de mişcare şi accesul şi manifestarea liberă a cultelor”, a declarat Constantin Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Ce va fi pe 14 octombie la Iasi, va fi decis de puterea de determinare a credintei sau a statului opresiv.

Radu SEICARU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here