Ministrul Sănătății l-a demis pe directorul Spitalului „Sf. Spiridon”, repetentul in management sanitar Dan Timofte

0
185

Ministerul Sănătății a decis înlăturarea din funcția de manager a chirurgului Dan Timofte. Decizia vine după ce, în ultimii 2 ani au existat inspecții din partea Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care s-au soldat cu rapoarte nefavorabile la adresa managementului spitalului.
Începând cu data prezentului ordin, se revocă domnul Timofte Daniel-Vasile din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Spiridon» din Iaşi, ca urmare a obţinerii calificativului «nesatisfăcător» la evaluarea activităţii managerului pentru anul 2022”, se precizează în respectivul ordin.
Dan Timofte a fost înlocuit cu ec. Corneliu Mihai, care a fost manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași. Acesta a fost numit ca interimar în locul lui Timofte, fiind membru în Consiliul de Administrație al spitalului.
Conform ordinului de ministru din 28 iunie 2023, decizia de revocare din functia de manager a lui Timofte vine după ce chirurgul a obţinut calificatul de „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a activităţii managerilor unităţilor sanitare publice de la finalul lunii mai a acestui an.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here