Minune in Consiliul Local – a vorbit muta! „Alesii sa vorbeasca in nume personal, ca de aia sunt alesi!”

0
66

Erica Rudnic, consiliera construita din  zgarci si osanza, printre care nu se desluseste nicio tija de coloana vertebrala, a vorbit ieri, pentru prima oara, in plenul Consiliului Local, dupa aproape 4 ani de mandat. Sa treaca trei ani si de abia in cel de-al patrulea sa deschizi gura si sa scoti niste rasini la adresa unei colege atat de apropiate de ii poti simti parfumul ori gandul, asta chiar e o minune. Nu stim daca sa dam vina pentru aceasta minune, pe Arsenie Boca, ca tot se poarta, sau pe prostia care a incoltit in trupesa consiliera, mai ceva ca habotnicele in jurul sutanelor de popi, cert este ca o asa mostra de incompetenta agresiva nu i-a mai fost dat acestui consiliu sa suporte, de la Oajdea incoace. Doctorita – consilier, la care prostia dezordonata face nota discordanta cu numele-i nemtesc, s-a apucat sa o flocaie din malaxor pe mai tanara sa colega de cotiera, Anca Preda, pentru simplul fapt ca, urechile sensibile ale pachidermului au fost zgaraiate de o sintagma moderna – „plagiat la doctorat” care, in somnolenta ei, a crezut ca ii este adresata.
Proiectul privind strategia de dezvoltare urbana a Iasului arata precum o lucrare plagiata de doctorat, ca tot e la moda sa se copie totul in zilele noastre. Trebuie să aprofundăm ce înseamnă această strategie, pentru că dacă iau nominal, colegi de-ai mei, consilieri locali, nu cred că ştiu ce votăm astăzi”, a spus consiliera Anca Preda.
Vorbele consilierei – avocat au scos-o din sacul de dormit, luat in loc de rochie, pe consiliera-doctor care, oripilata in toate straturile succesive de carnuri, a cerut presedintelui de sedinta, gesticuland cu manutele-i butucanoase prin aer, sa i se dea un drept la replica. Constantin Axinia, presedintele de sedinta, i-a replicat, precum un ciocan peste osiile trenurilor din Gara Mare al carui director este, ca poate distinsa doamna doreste o inscriere la cuvant, in loc de drept la replica sau actiune in contencios administrativ. „O, daaa!”, a behait Rudnic.
În primul rând, contract cadru se numeşte…(consilierii incep sa tipe „Vorbeste in microfon!”). Sunt de acord că suntem aleşii, aleşi înseamnă că avem şi o educaţie extraordinară, suntem la un nivel social de …ridicat, cu o pregătire profesională…behhhe…Totdeauna am fost de acord cu colegii ce au spus, însă în momentul în care au depăşit conduita şi, pot să spun, anumite elemente de educaţie, îîî.., şi profesională şi socială, îîî…am luat cuvântul. Eu am doctoratul, eu…îîîîî… nu am nici un plagiat. Colega nu are doctorat, dar se exprimă, fiind şi avocat. Vreau să o rog frumos să îşi ceară scuze, îîîî…faţă de mine în primul rând, şi faţă de ceilalţi pe care i-a atacat şi, de acum înainte, ce vorbeşte să vorbească în nume personal sau în numele unei mase de oameni care nu o cunoaşte(?!)”, a cerut Erica Rudnic.
La rândul ei, consiliera Anca Preda a cerut un „cuvânt la replică” iar apoi a parasit sala in semn de protest. Poate nimeni nu ar fi remarcat existenta acestui pachiderm prin Consiliul Local, daca nu ar fi improscat cu venin prin acel spatiu sacru al Salii Mari a Primariei, in care, ca o obligatie blestemata pe linie de partid, fiecare legislatura trebuie sa-si aiba prostii ei de serviciu.

Citeste si Strategia de dezvoltare a Iaşului creează controverse

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here