Miscare ciudata pe piata sustinatorilor FILIT. Primarul interimar, Mihai Chirica, sprijină FILIT si ii da cu tifla lui Cristi Stanciu

0
64

Viceprimarul cu atributii de primar, Mihai Chirica, “a aflat cu mâhnire” de decizia organizatorilor Festivalului International de Literatură si Traducere (FILIT) Iasi de a suspenda cea de-a III-a ediție a festivalului. La scurt timp după anuntul public făcut de organizatori, edilul s-a consultat cu Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Române Iasi și managerul FILIT, pe care l-a asigurat de întregul sprijin al municipalitătii iesene în organizarea acestui festival, în cele mai bune conditii pentru participanți, dar și pentru organizatori.
Suntem în plină competiție pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii și unul dintre principalele noastre argumente vizează cele trei festivaluri certificate la nivel european din orașul nostru: Festivalul Internațional al Educației, Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr și Festivalul Internațional de Literatură și Traducere. Ca reprezentanți ai autorităților publice, avem datoria să sprjinim aceste acțiuni culturale și să lăsam creatorii de cultură să se exprime cât mai convingător, fără constrângeri politice sau de altă natură. Primăria Municipiului Iași, prin Fundația Iași – Capitală Europeană a Culturii, are toată disponibilitatea de a sprijini, atât din punct de vedere logistic, cât și financiar, organizarea ediției 2015 a FILIT Iași, fără a interveni în niciun fel în managementul festivalului și având deplină încredere în echipa de organizatori”, a declarat Mihai Chirica.
Edilul a lansat oficial oferta Primăriei către organizatorii FILIT, sperând ca în cel mai scurt timp acestia să poată relua organizarea ediției 2015, in ciuda protestelor mizerabile ale fractiunii PSD conduse de Cristian Stanciu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here