Misterele lumii subacvatice, prezentate în premieră în Iași într-o expoziție de fotografie, pe terasa Congress Hall Palas

0
60

Pasionat de fotografie, de ocean sau vietățile care îl populează? Vineri, 3 iulie 2020, de la ora 18.30, pe terasa Congress Hall din Palas va avea loc vernisajul primei expoziții fotografice care aduce lumea subacvatică în inima orașului.

Cum este oceanul la 40 de metri adâncime? Ce povești ascund epavele? Cum este să fii față în față cu un rechin? Cum este să fotografiezi vietăți de 3 mm în timp ce te lupți împotriva curenților de apă? Sunt doar o parte dintre poveștile surprinse în instantaneele din cadrul expoziției „Fishtale”, semnată de Alin Miu, pasionat de fotografia subacvatică.

Artistul are o experiență în fotografia subacvatică de 15 ani și peste 1.000 de ore de scufundări în oceanele și mările lumii. „Fishtale” este prima expoziție personală pe care o susține, iar evenimentul oferă publicului prilejul de a cunoaște lumea marină din perspective inedite, cu „întâlniri” neprevăzute și descoperiri fascinante. Scufundările sale însumează aproape un an de zile petrecut în larg, sintetizat în 30 de lucrări care surprind animale și peisaje subacvatice. Este o poveste despre pasiunea pentru universul marin, construită prin scufundări la adâncimi între 5 și 40 de metri în Mexic, Thailanda, Grecia, Egipt, Malta, Bali etc.

Fotografiile surprind de la corali de toate formele și mărimile, diferite specii de rechini – ciocan, vulpe, alb sau balenă -, pisici de mare, bancuri de sardine, diavoli de mare și alte vietăți captivante, până la epave cu istorii dramatice și caverne. La vernisaj va fi adus și echipamentul de diving pentru sesiuni foto subacvatice, care cântărește 20 de kilograme.

Alin Miu este și cofondator al asociației WEPA, al cărei scop este de a contribui la conservarea mediului prin fotografia etică, capabilă să inspire și să dezvolte o nouă cultură axată pe pasiunea pentru Planetă.

În contextul actual, Congress Hall Palas a mutat eleganța sălilor de evenimente pe terasă. Într-un cadru ambiental definit de rafinament, cu o panoramă unică asupra Palatului Culturii și îmbrățișat de vegetația din parcul Palas, terasa Congress Hall este locul perfect pentru evenimente memorabile, personale sau corporate, în aer liber și în siguranță.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 74