“Mita educationala” pentru performeri si lepre – burse in valoare totala de peste 23 milioane de lei pentru elevii din Iasi

0
62

Elevii din Municipiul Iași vor primi în acest an burse în valoare totală de peste 23 milioane de lei. Motivatia puerila a edilului Mihai Chirica este aceea ca prin acesti bani, elevii vor putea fi tinuti mai aproape de scoala. În cursul acestei săptămâni, primarul a semnat situațiile financiare necesare pentru distribuirea, prin intermediul unităților de învățământ preuniversitar, a fondurilor pentru burse aferente ultimului trimestru al acestui an (lunile octombrie, noiembrie și decembrie).
Suma totală pentru anul 2022 repartizată pentru bursele elevilor (de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social) de la cele 52 de unități de învățământ din Municipiul Iași este de 23.080.000 lei. Suma aferentă burselor pentru ultimele trei luni ale acestui an este de 4.193.000 lei.
Potrivit legislației în vigoare, sumele aferente burselor vor fi repartizate către elevi de către unitățile de învățământ preuniversitar.
Domeniul educației este prioritar pentru mine, ca primar, și, de aceea, în bugetul local am propus în fiecare an sume considerabile pentru investiții, reparații, utilități, dar și burse. Prețuim educația de performanță, dar încercăm să aducem și să păstrăm copiii la școală, iar aceste burse, de care beneficiază anual mii de elevi ieșeni, contribuie la acest scop fundamental. Fac un apel către directorii unităților școlare și către contabili ca, imediat ce vor primi banii în conturi, să înceapă să îi distribuie către elevi”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Cele mai mari sume pentru burse au fost primite în acest an de Colegiul „Costache Negruzzi” (1.517.000 lei), Colegiul Național (1.447.000 lei), Școala Normală „Vasile Lupu” (1.376.000 lei), Colegiul „Emil Racoviță” (1.272.000 lei), Colegiul „Mihai Eminescu” (1.164.000 lei), Liceul de Informatică „Grigore T. Moisil” (1.062.000 lei), Colegiul de Artă „Octav Băncilă” (1.027.000 lei) etc.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here