Mita sociala pentru chiulangii. 12 milioane de lei alocate pe card, celor care nu au drag de scoala

0
59

Statul formeaza putori sociale inca de la o varsta frageda. Ultima gaselnita sociala se refera la acordarea anuala a cate unei bancnote de 50 de lei, acelor chiulangii care da forma fenomenul abandonului scolar.
În vederea prevenirii abandonului școlar și a îmbunătățirii condițiilor de frecventare a școlii și grădiniței, începând cu luna aprilie, 235.000 copii dezavantajați, din toate județele țării, vor primi tichetul social pe suport electronic, în valoare de 500 lei/an școlar. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Instituția Prefectului va sprijini Inspectoratul Școlar Județean în vederea implementării în condiții optime a acestui program și la nivelul județului Iași”, sustin oficialii Prefecturii Iasi.
Cardul va putea fi utilizat la magazinele afiliate și doar pentru produse educaționale prevăzute în OUG nr. 133/2020: rechizite și materiale școlare, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 − 79 =