Mizerii rusofile cu ravas. Restaurantele “La plăcinte” fac campanie anti-Romania în Republica Moldova.

0
65

Primesti moldoveanul, ca pe un frate, si el te injunghie pe la spate. Le plangem de mila ca lesina la rand la Pasapoarte, dar cand obtin ce doresc de la statul roman se comporta ca niste teroristi. Cam asa se poate exprima ce se intampla cu administratorii rusofili ai restaurantelor “La plăcinte”, destul de cunoscute în România, prin numeroasele locații pe care le au. Dar aceste restaurante sunt foarte cunoscute și în Republica Moldova, acolo unde se duce și o campanie anti-România.

În zonele în care oamenii sunt mai apropiați de Rusia, clienții restaurantelor au putut găsi pe mese un fel de pliante scrise în limba rusă și în limba română. Potrivit celor scrise pe ele, o istorie originală este aceea în  care limba vorbită în Republica Moldova este “moldovenească” și nu română, arată europafm.ro.la-placinte-1-1-1000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot în acele pliante se prezintă și o istorie ciudată prin care se reneagă influnța românească pe teritoriul Moldovei: „poporul moldovean ar fi avut de suferit cât timp s-a aflat sub ocupație românească, fiind apoi eliberat de poporul sovietic.”

Presa de la Chisinău a scris despre acest gen de propagandă din restaurantele ”La plăcinte”, promovate, de-alfel, ca restaurante tradiționale. Iar această propagandă este una specifică partidelor pro-ruse din Republica Moldova.

Jurnaliștii din Republica Moldova au observat aceste campanii, și se pare că, reprezentanții lanțului de restaurante au declarat că prin aceste pliante se încearcă atragerea unei anumite categorii de clienți. Mai precis se încearcă să fie atrași cei care preferă apropierea de Federația Rusă, în defavoarea părții europene.

Presa de la Chisinău a scris despre acest gen de propagandă din restaurantele ”La plăcinte”, promovate, de-alfel, ca restaurante tradiționale.

sursa: EVZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 11