Mobilizare generala in zona Aeroportului Iasi, pentru refugiatii din Ucraina. Se cauta voluntari, cunoscători de limbă ucraineană și rusă

0
54

ISU Iași a instalat un cort la Aeroportul Iasi, în care refugiatii ucrainieni se vor găsi permanent apă, mâncare, pături și produse de igienă. Tot la aeroport, cu sprijinul Crucii Roșie, va fi amenajat un punct medical care va funcționa non-stop pentru refugiați. De asemenea, DSP Iași asigură la aeroport un centru mobil de testare rapidă pentru COVID.
La rândul ei, CTP Iași pune la dispoziție autobuze pentru preluarea călătorilor care vin de la Chișinău la Iași cu trenul, din Gara Socola către aeroport (și retur). De astăzi, a fost introdusă o cursă specială spre Gara Socola, cu plecare de la aeroport la ora 16.00.
UAIC Iași a adus la aeroport 50 de scaune pliante, pentru a se evita situațiile în care pasagerii dorm pe jos în terminal, iar de la Fab Lab Iași s-a primit încă 30 de scaune. De asemenea, Bellaria Hotel a oferit pachete cu mâncare și apă călătorilor, dar și jucării pentru copiii acestora.
Mulțumesc tuturor celor care au sprijinit Aeroportul Iași în acest sfârșit de săptămână! Încă mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar le vom rezolva cu promptitudine. Vom avea nevoie de voluntari cunoscători de limbă ucraineană și rusă, pentru a asigura o bună informare a tuturor pasagerilor care ajung zilele acestea pe aeroport. Pot spune că a fost o mobilizare exemplară. Cu un asemenea grad de implicare, compasiune și empatie, am încredere că vom asigura și în zilele următoare conditii optime pentru călători și împreună vom reuși să facem față tuturor provocărilor“, a declarat Romeo Vatră, directorul R.A. Aeroportul Iași.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 53