Module speciale pentru oamenii strazii, in caminele Primariei

0
55

Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, ia o serie de măsuri de prevenire a marginalizării sociale a persoanelor fără adăpost din oraș. Astfel, în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială se află și un adăpost, pe bd. C. A. Rosetti, cu o capacitate de 80 de locuri.

În perioada sezonului rece Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială și în parteneriat cu Poliţia Locală, întreprinde o serie de acţiuni suplimentare pentru identificarea tuturor persoanelor fără locuinţă din municipiu. Pentru a veni în ajutorul acestora Direcția de Asistență Socială a amenajat camere de tranzit suplimentare în cadrul a patru module, care au o capacitate de 32 de locuri. Numărul mediu zilnic de beneficiari cazaţi în camerele de tranzit este în prezent de 53, din care 32 în modulele menționate, iar ceilalţi în camere special amenajate în centrul rezidenţial din bd. C. A. Rosetti.

Pentru toți acești beneficiari Direcţia de Asistenţă Socială asigură servicii de asistenţă și deparazitare, precum și îmbrăcăminte, articole de igienă și hrană caldă.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =