Momente de groază la maternitatea Elena Doamna din Iaşi. O femeie a născut chiar pe hol

0
70

O femeie de 36 de ani a fost dusă joi la prânz cu ambulanţa la maternitatea Elena Doamna din Iaşi. Femeia cu sarcina la termen avea prioritate, însă nu a fost lăsată pe hol să aştepte.

Gravida avea prioritate in fata altor paciente care asteptau pe hol, in triaj. Totul s-a petrecut joi, 10 septembrie, in triajul Maternitatii Elena Doamna din Iasi. Unitatea medicala era de garda pe oras, garda mare, si trebuia sa preia toate cazurile de obstetrica-ginecologie. La ora 9:08, Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi a preluat o gravida in varsta de 36 ani, din comuna ieseana Bosia, aflata la o distanta de aproximativ 25 kilometri de municipiu, scrie Bzi.ro.

La maternitate, ambulanta a ajuns in jurul orei 9:30, gravida fiind dusa de asistenta medicala de pe ambulanta in triaj, unde trebuia preluata de unul dintre medicii de garda. Pacienta reprezenta o urgenta, deoarece era la un pas de nastere, dovada ca in timp ce se afla pe holul triajului a avut loc expulzia capului fatului. Din relatarile celor prezenti in triaj, dar si a personalului medical care o insotea, gravida nu a fost primita imediat in cabinetul medical din triaj, pe motiv ca avea loc o consultatie. Una dintre asistentele medicale din triaj a spus: “Consulta doamna doctor Pavaleanu”. Situatia a inceput sa devina tensionata, deoarece gravida nastea pe hol, in vazul celorlate paciente si niciun medic de garda nu a venit sa o preia, sa o duca in sala de nastere. Abia dupa ce panica a cuprins intreg holul triajului gravida a fost preluata de un medic.

Conducerea maternitatii a refuzat sa faca vreun comentariu vizavi de aceasta situatie. Purtatorul de cuvant era in concediu. “Eu sunt in concediu. Intrebati-o pe doamna manager.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here