MOMENTE ȘOCANTE la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta! O sportivă americană a leșinat în apă și a rămas inertă pe fundul bazinului. A fost salvată de la înec de antrenoarea ei, care a sărit în apă.

0
91

Antrenoarea echipei americane de înot artistic şi sincron, Andrea Fuentes, a plonjat în bazin pentru a-şi salva una din elevele sale care se îneca după ce a leşinat în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta.
Anita Alvarez nu a mai respirat şi a căzut la fundul bazinului, iar antrenoarea sa a sărit în apă pentru a o salva. „Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvamarii nu făceau nimic”, a explicat Fuentes pentru jurnalul spaniol Marca.
Fuentes, îmbrăcată într-un şort şi tricou, a coborât la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez, ducând-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri. „Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine”, a spus Fuentes.
Sportiva a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului, lăsând coechipierii şi spectatorii în stare de şoc. Conform italienilor de la Il Messaggero, Anita Alvarez a rămas sub apă aproximativ 10 secunde, până când antrenoarea ei a intervenit.
Echipa americană a dat un comunicat în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului, în timp ce antrenoarea sa, cvadruplă medaliată olimpică, a explicat pentru un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.
„Ea are doar apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun”, a precizat Fuentes.
Conform antrenoarei sale, Alvarez a prevăzut să se odihnească joi şi apoi să participe la proba pe echipe de vineri, după examene medicale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =