Motoare si adrenalina la Cupa Adventure 4×4 Iasi. Dupa 5 ani de absenta, cea mai mare competitie de offroad revine in forta la Iasi.

0
67

In perioada 02-05 noiembrie 2017, ASOCIATIA CLUB SPORTIV ADVENTURE 4X4 IASI organizeaza CUPA ADVENTURE 4X4 IASI,  competitie  sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si al Comisiei Nationale de Offroad din Romania.

Competitia este structurata pe doua clase de echipare a masinilor si dificultate a traseelor, Standard, Open Hard si consta in parcurgerea unor probe speciale (trial) amenajate si delimitate cu banda/jaloane/porti si a unor trasee pe teren accidentat descrise pe suport clasic (road-book) si/sau electronic (de tip track GPS) de catre vehicule de teren cu dotari minime de echipare si siguranta pentru fiecare clasa, echipajele fiind formate din pilot si copilot (navigator).

Concursul are ca scop promovarea tehnicilor  de pilotaj 4×4, orientare GPS, deplasare pe teren accidentat, tehnici de salvare si auto-recuperare precum si promovarea turistica a zonei.

Programul competitiei este urmatorul:

ZIUA 1, Joi 02 noiembrie 2017            –orele: 14,00-22,30- Inscrierea concurentilor, verificarea

tehnica a vehiculelor;
ZIUA 2, vineri 03 noiembrie 2017       – ora: 9,00  – start oficial din parcul tehnic;

ora: 10,00 – start stagiu de traseu TROPHY;

 ZIUA 3, simbata  04 noiembrie 2017   – ora: 09,00 – start oficial parc tehnic;

ora: 10,00- start stagiu de traseu TROPHY;

ora: 14,00–16,30 – probă superspecială TRIAL;

ora: 23,00-premierea concurentilor;

 ZIUA 4, duminica 05 noiembrie 2017  – Plecarea concurentilor.

Competitia nu se desfasoara pe drumurile publice, arealul de desfasurare fiind extravilanul Municipiul IASI , comunele limitrofe, islazuri si paduri.

Activitatile sportive si demonstratiile vor avea loc in imprejurimile localitatii, in zona :

  • extravilanul Municipiului Iasi
  • comuna Tomesti
  • comuna Barnova
  • comuna Comarna
  • comuna Schitu Duca
  • comuna Ciurea
  • comuna Dobrovat
  • vor fi practicate Drumurile Forestiere din comunile sus mentionate.

Concursul va avea cartierul general in Complexul Hotelului Hilton by Hapton, respectiv: secretariatul, biroul de presa, locatia panourilor de informare, cazarea concurentilor si a reprezentantilor CNOR si FRAS.

Parcul tehnic  va fi organizat in parcarea din parcul de vis a vis de Hotelul Hilton by Hapton.

Mentionam faptul ca ASOCIATIA CLUB SPORTIV ADVENTURE 4X4 IASI este licențiata de Ministerul Tineretului și Sportului cu CIS nr.374, și în registrul sportiv cu nr. IS/A2/00334/2013, membru FRAS – Federatia Romana de Automobilism Sportiv și că deținem toate avizele si acordurile necesare desășurării concursului care face obiectul acestei adrese de informare.

Cu privire la respectarea normelor de prevenire a incendiilor, va comunicam faptul ca toate masinile sint dotate cu minim 2 stingatoare, cu heblu general si cu statii de emisie receptie prin care se poate comunica imediat si cu maxima exactitate locatia unde se afla. Aceste norme sint prevazute in Regulamentul de concurs si sint exigent analizate de Comisia tehnica, lipsa lor ducind la interzicerea intrarii in traseu a celor in cauza.

In ceea ce priveste monitorizarea participantilor, acesta se va face prin verificarea aparatelor GPS care memoreaza deplasarea in teren, dar si prin stabilirea unor puncte de control in care vor fi prezenti arbitri de traseu

La sfarsitul programului fiecarei zile, la sosirea din traseu, masinile vor fi spalate si reparate in cadrul standurilor tehnice, cu echipamente mobile ce vor fi folosite exclusiv in acest scop, parcul rece fiind de asemeni prevazut a fi amenajat in zona de start.

Organizatorii isi exprima speranta ca si acest eveniment sa devina unul anual si reprezentativ pentru  judetul IASI si va asigura de intreaga lor implicare pentru desfasurarea in conditii normale a actiunii, care va contribui cu siguranta la promovarea turistica a zonei.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here