Multe cazuri tratate la spitalul veterinar al USAMV Iași, în perioada Sărbătorilor Pascale

0
63

Medicii interni, cadrele didactice și studenții de la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași (USAMV – în curând Universitatea pentru Științele Vieții) au tratat de patru ori mai mulți pacienți în perioada Paștelui, în comparație cu o perioadă normală, fără sărbători. Compartimentul de Urgențe al Facultății de Medicină Veterinară, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 8, Pavilion P4, Parter; Tel. 0232 407 362, a funcționat NON-STOP și în perioada Sărbătorilor Pascale, decizie care s-a dovedit extrem de utilă pentru iubitorii de animale, în contextul în care a fost singurul serviciu din zona Moldovei care a funcționat după acest program. Deschis pe data de 8 martie anul acesta, la Compartimentul de Urgențe de la USAMV apelează atât ieșenii cât și locuitorii din celelalte județe apropiate Iașului, media cazurilor fiind de aproximativ 10 urgențe pe zi. Această medie a fost întrecută de aproape patru ori în perioada 30 aprilie – 5 mai 2021, la serviciile specialiștilor de la USAMV Iași apelând-se pentru cazuri grave, ce nu suportau amânare, aglomerându-se astfel toate spațiile Compartimentului de urgențe și spitalizarea.

”Această afluență de cazuri este explicată și de faptul că, în această perioadă, am fost singura linie de gardă din Iași, preluând atât urgențele medico-chirurgicale cât și non-urgențele. Prioritate au avut cazurile grave, dar în aceeași măsură s-a intervenit și în cazurile mai puțin grave sau minore. Medicii interni, cadrele didactice și studenții care au lucrat în această perioadă s-au descurcat exemplar în fața unui număr impresionant de cazuri, dând dovadă de profesionalism și dăruire. Le suntem profund recunoscători pentru că s-au angajat, cu empatie și devotament, în această misiune deloc ușoară, uitând de zilele de sărbătoare, de odihnă, de familiile dumnealor, dedicându-se salvării pacienților care le-au cerut ajutorul”, a transmis conf. univ. dr. Sorin-Aurelian Pașca, prodecanul Facultății de Medicină Veterinară din Iași.

Proprietarii animalelor de companie tratate au transmis mesaje de mulțumire inclusiv pe rețelele de socializare. ”Este foarte bine că s-a putut realiza acest lucru, era nevoie de aceste servicii. Azi clinica era plină de micii pacienți. Respect pentru tinerii care lucrează în aceste zile de Sărbătoare și care își dau toată silința să rezolve problemele. Felicitări!”, a transmis proprietarul unui animal de companie pe o rețea de socializare.

Reamintim că USAMV Iași a deschis primul Spital Clinic pentru Animalele de Companie din Moldova, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară. Unicitatea spitalului constă în diversitatea specializărilor și dotărilor cu echipamente medicale, precum și în capacitatea de spitalizare, asistență și supraveghere medicală a pacienților 24 de ore din 24, 7 zile din 7, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend și în perioadele sărbătorilor legale.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here