Musicalul Un american în Paris, în premieră la Cinema Ateneu

0
59

Dragostea plutește în aer la Cinema Ateneu, iar pe 16 mai 2018 iubim în pași de dans cu musicalul distins cu 4 premii Tony, intitulat Un american în Paris.

În premieră, de la ora 20.00, sala de cinema se va umple de fiorii celor doi tineri îndrăgostiți, un soldat american și o frumoasă pariziancă, aflați în orașul luminilor, în 1945.

Un american în Paris promite să fie genul de musical de pe Broadway despre care a-ți crede că nu mai există, adică un musical plin de frumusețe și artă. Coregraful Christopher Wheeldon coordonează o remarcabilă echipă de cântăreți, actori și dansatori care reușesc să transmită magia și romantismul Parisului cu armonia perfectă a cântecelor nemuritoare ale lui George și Ira Gershwin.

Această moștenirea magnifică care a apărut odată cu compoziția lui George Gershwin în 1928 și a continuat cu filmul cinematografic din anii 1950 a inspirat o generație de artiști și audiențe și continuă să inspire această reînnoire a zilelor noastre.

Un american în Paris este considerat unul dintre cele mai bune 100 de filme din topul Institutului American de Film. Este un musical, o comedie, dar mai ales o poveste de dragoste care se întâmplă pe străzile Parisului, după cel de-al doilea război mondial. Jerry Mulligan încearcă să-și descopere vocația de pictor în orașul tuturor artiștilor. De fapt, el are certitudinea propriei valori, nefiind cu nimic vinovat de faptul că lumea este atât de reticentă și nu dorește deloc să se îmbunătățească, acceptându-i opera. Așadar, în așteptarea unei recunoașteri unanime, Jerry are norocul de a fi descoperit de Milo Roberts. Ea este moștenitoarea unei averi fabuloase, o femeie foarte influențată și mai mult, interesată de Jerry ca artist și nu numai. Totul pare că s-a aranjat foarte bine, numai că tânărului pictor îi pune capac o senzuală franțuzoaică: Lise Bouvier. Ea este însă logodită cu un bărbat mai în vârstă, iar Jerry va trebui să o convingă că dragostea lui este nemuritoare, după cum chiar el spune.

Aprecieri din presă:

„Este un musical adevărat, magic” The Stage

„O versiune răpitoare a musicalului de la Hollywood” The Guardian

„Mult dans, o poveste de iubire, un gershwin glorios” The Sunday Times

„Răsfață-te cu acest minunat musical”  LBC Radio

Nume: Un american în Paris – PREMIERĂ

Gen: musical, romantic

Data: 16 mai 2018

Ora: 20.00

Durata: 113 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RpcbUdR2h5Q

Preţ bilet: 20 de lei

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 20 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here