Ne-a părăsit “doamna muntilor”, îndrăgita interpretă de muzică populară, Lucreţia Ciobanu

0
72

Interpreta de muzică populară Lucreţia Ciobanu s-a stins din viaţă aseară, la vârsta de 90 de ani, potrivit apropiaţilor artistei. Artista ar fiu implinit luna aceasta, venerabila varsta de 91 de ani. Născută la 27 octombrie 1924, în localitatea sibiană Topârcea, Lucreţia Ciobanu a mai fost numită ‘Doamna munţilor’. Ea va fi depusă mîine, la capela Cimitirului Ghencea civil din Bucureşti, unde este înmormântat şi soţul ei, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă’, a declarat interpretul Marcel Părău, apropiat al regretatei Lucreţia Ciobanu.
Foştii colaboratori ai cântăreţei au aflat vestea aseară, chiar în sala de repetiţii, când se pregăteau pentru spectacolul omagial de astăzi, de la Bucureşti, ‘In Memoriam Marioara Murărescu – Din Inimă pentru Români’. Printre cei mai afectaţi colaboratori de la Sibiu este coregrafa Ansamblului Profesionist ‘Junii Sibiului’, Silvia Macrea.
‘Eu am crescut cu ea, am făcut turnee cu tata, cu ea, în străinătate. (…) Pentru tot folclorul românesc este o mare pierdere. Noi, sibienii şi noi, artiştii de la ‘Junii Sibiului’ putem spune că am pierdut o mamă. O mamă pe care o să o purtăm în cântecele şi dansurile noastre populare, pentru că dânsa a adus folclorul din Mărginimea Sibiului pe culmile cele mai înalte. Dacă familia va fi de acord, dorim ca, de anul viitor, să transformăm Festivalul ‘Vară, vară, primăvară’, în Festivalul Naţional de Folclor ‘Lucreţia Ciobanu”, a declarat pentru AGERPRES, Silvia Macrea.
Aceasta a precizat că tot ansamblul ‘Junii Sibiului’ va fi prezent la capela unde va fi depusă Lucreţia Ciobanu, toţi artiştii urmând să fie îmbrăcaţi în costume populare.
Lucreţia Ciobanu a primit din partea Consiliului Judeţean Sibiu titlul de ‘cetăţean de onoare al judeţului Sibiu’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here