Ne.am pricopsit cu încă un trantor de lux! Un incompatibil propulsat pe postul de viceprimar al Iașului.

0
129

Iasul se afla sub zodia blestemului de a avea oameni mici, corupti si incompatibili in toate structurile. La o zi după ce ANI s.a exprimat în legătură cu conflictul de interese și starea de incompatibilitate a ex.consilierului USR, Răzvan Timofciuc, acesta a fost promovat pe funcția de viceprimar al Iașului, în locul unui alt userist exclus din acelasi partid, în persoana lui Cezar Baciu, care timp de cativa ani nu a facut nimic altceva pentru Iasi, decat sa vegeteze pe o functie executiva si sa isi ingroase conturile pe spatele iesenilor.
Noul viceprimar al Iaşului a fost unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai primarului Mihai Chirica, doar de dragul de a-si face vocea auzita si a exersa discursuri publice. In ultima şedinţa de Consiliului Local (CL) din acest an, liberalii ar urma să-l susţină pentru acest post pe Răzvan Timofciuc.
Votul în plen va fi unul secret, iar surse ZDI spun că nu toţi liberalii agreează ideea ca fostul lor coleg să devină viceprimar: Timofciuc a demisionat din PNL înainte de alegerile din 2020, după ce în partid a intrat Mihai Chirica. Ulterior, fostul liberal s-a înscris în USR şi a fost (re)ales consilier local. Între timp, Timofciuc a intrat în conflict cu conducerea USR, iar, luna trecută, a fost exclus din acest partid. Noua functie i-ar asigura acestui traseist politic un venit anual de 50 mii euro.
În prezent, Răzvan Timofciuc se află într-o situaţie în care nu mai are nimic de pierdut: In urma unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Timofciuc nu mai poate candida pentru o funcţie publică în următorii 3 ani. ANI l-a acuzat de conflict de interese întrucât a participat la adoptarea unei hotărâri a CL pentru stabilirea reprezentanţilor deliberativului în consiliile de administraţie (CA) la şcoli, iar pe listă figura şi soţia lui. Zilele trecute, ANI a identificat şi o stare de incompabilitate în care s-ar fi aflat consilierul timp de două luni şi jumătate, în anul 2021: el ar fi avut, simultan, calitatea de membru în cazul unui CA a unui spital şi pe cea de vicepreşedinte al USR.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here