Ne sunt instrainate brandurile! Celebra Dacia Plant, preluata de o companie belgiana

0
74

Dacia Plant, producător român de vitamine și alte suplimente nutritive pe bază de plante, fondat de antreprenorii Călin Ioan Ianța și Radu Ionescu-Heroiu, a fost cumpărată de compania belgiană Ceres Pharma.
Fondatorii Dacia Plant vor rămâne și mai departe în cadrul companiei, a precizat cumpărătorul, Ceres Pharma, într-un comunicat transmis marți.
În urma achiziției, firma românească va avea acces la noi piețe în regiune.
Împreună, vom fi mai puternici să ne executăm planul ambițios de creștere în România și ne vom putea vinde produsele de fitoterapie și noile produse inovatoare în alte țări din Europa de Vest, Centrală și de Est” – a spus Călin Ioan Ianța, cofondator și co-CEO al Dacia Plant.
Dacia Plant operează printr-o fabrică situată în comuna Bod, județul Brasov, unde produce peste 250 de tipuri de tipuri de comprimate, tincturi, pulberi si siropuri bazate pe plante si extracte standardizate. Brandurile companiei sunt: Dacia Plant, Interferonat, Îngerasul, Sublima, Specialiștii Plantelor, Citonat, Detoxicolon și Bun de tot.
De partea cealaltă, Ceres Pharma este o companie fondată în anul 2017 de CEO-ul Mario Debel, alături de compania de investiții Alychlo. În 2021, firma belgiană a fost cumpărată de fondul de investiții Naxicap Partners. Compania este specializată pe dezvoltarea și distribuția de medicamente, instrumente medicale, biocide, cosmetice și suplimente nutritive.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here