Nichita continua sa se gudure ca un caine in fata Primariei. Carlan a semnat prelungirea suspendarii din functia de primar

0
67

Dan Carlan, prefectul judeţului Iasi, a semnat prelungirea suspendării lui Gheorghe Nichita din functia de primar, după ce luni expirase suspendarea anterioară iar marti, timp de o zi, Iasul a traversat un inedit vid de putere, orasul fiind lasat fara edil.  In aceste conditii, viceprimarul Mihai Chirica poate exercita în continuare atribuţiile de primar, iar consilierul local, Daniel Mătăsaru pe cele de viceprimar.
Am adoptat soluţia prelungirii ordinului de constatare a suspendării în privinţa domnului primar, această măsură fiind pe deplin justificată datorită situaţiei existente. Emiterea ordinului prefectului prin care se constată prelungirea suspendării deschide calea pentru Consiliul Local să aplice prevederile din legea administraţiei prin care stabileşte care dintre cei doi viceprimari va exercita în continuare atribuţiile funcţiei de primar şi dacă unul dintre consilieri este împuternicit în aceeaşi perioadă să exercite atribuţiile respectivului viceprimar“, a declarat Cârlan.

Primarul Gheorghe Nichita este suspendat din funcţie pe perioada cât este în vigoare interdicţia judecătorească de a-şi exercita atribuţiile. Potrivit prefectului, ordinul de suspendare din functie a lui Nichita încetează fie prin retragerea de către instanţă a interdicţiei, fie prin crearea de către instanţă a posibilităţii de delegare a atribuţiilor în mod direct de la primar către unul dintre viceprimari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here