Nila a lui Moromete, actual presedinte al FIT Sibiu, cetatean de onoare al Iasului

0
102

Consiliul Local a votat în ședința extraordinară din 14 septembrie acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași lui Constantin Chiriac, Preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Director General al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, profesor universitar doctor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, distins în 2020 cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” laşi.
Născut în comuna Prisecani, judeţul Iaşi, domnul Constantin Chiriac a absolvit un liceu de prestigiu ieşean ca şef de promoţie şi, de-a lungul timpului, s-a implicat în nenumărate rânduri în promovarea valorilor culturale ale oraşului nostru.
Pragmatismul vizionar al prof. univ. dr. Constantin Chiriac, anvergura intelectuală şi virtuozitatea actorului îl definesc ca lider de necontestat al teatrului românesc contemporan integrat cu drepturi depline în dialogul culturilor. Consistența biografiei sale constituie argumente ale meritelor deosebite pe care le deține prof. univ. dr. Constantin Chiriac.
Acesta se va afla în laşi în data de 22 septembrie 2022, la invitaţia Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu”, programul său deosebit de încărcat făcând dificilă prezenţa la laşi în perioada anului universitar sau a stagiunii teatrale.
Propunerea Primăriei Iași vine în urma dezideratului de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului laşi tuturor personalităţilor naţionale şi internaţionale distinse cu titlul de Doctor Honoris Causa de către universităţile ieşene, conform HCL nr. 202 / 23 iulie 2021.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here