Niste anonimi lanseaza la Iasi o miscare de dezvoltare a Moldovei

0
72

O structura civica neasumata va lansa luni, 14 ianuarie 2019, ora 13,00, în sala „Alexandru Ioan Cuza” a hotelului Unirea din Iasi, Asociația „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”.

Scopul propus de anonimii din spatele miscarii este crearea unei structuri civice regionale, care să identifice clar motivele pentru care Moldova este blocată în subdezvoltare și să propună spre dezbatere publică soluții concrete de relansare economică și socială.

Fondatorii asociației sunt din toate cele 8 județe ale Moldovei, profesioniști în domeniile lor – economiști, juriști, antreprenori, geografi, istorici, sociologi etc.

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” va fi platforma civică regională ce va aduce în spațiul public din nou competența și buna-credință, în ideea relansării economice și sociale a întregii regiuni. Toți cei care, prin expertiză și competență profesională, pot contribui la acest efort colectiv, sunt așteptați în rândurile noastre. Problemele majore ale Moldovei – lipsa autostrăzilor, inechitatea bugetară (în perioada 2012-2015, regiunea Nord-Est a dat bugetului central cu 10 miliarde de lei mai mult decât a primit înapoi prin alocări, Moldova fiind astfel un donor bugetar), emigrarea masivă și continuă (25 % dintre moldoveni au părăsit regiunea, unul din 3 români din străinătate e moldovean), izolarea ce duce la degradarea accelerată a unor regiuni (Galați, Botoșani) – vor fi impuse pe agenda națională pentru rezolvare cu prioritate”, este mesajul celor care se ascund in spatele acestei grupari.

Marius GAVRILESCU

         

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here