Niste derbedei politici pun in pericol proiectele Iasului

0
66

Rafuielile murdare si imature dintre Mihai Chirica, fostul prim pesedist al Iasului, si „vizionarul” Maricel Popa, cel care a incercat sa dea o noua versiune Povestii povestilor lui Creanga, adunand intinzatorii de maini la Bojdeuca din Ticau, au culminat, in cursul acestei zile, cu boicotarea sedintei de Consiliu Local.

Redam mai jos, integral, comunicatul PSD:  

Organizația municipală a PSD Iași și grupul de consilieri din cadrul Consiliului Local al municipiului Iași se dezic categoric de informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la o pretinsă tentativă de blocare din partea lor a ședinței ordinare a CL Iași. În fapt, ne aflăm în situația în care primarul Mihai Chirica, mizând pe aranjamente politice subterane, mimând democrația și având în vedere interese meschine legate de calendarul unor acțiuni în justiție pe care le-a promovat, vrea să arunce, ca de obicei, vina nedesfășurării ședinței tocmai în tabăra care dorește întrunirea cât mai rapidă în plen a Consiliului Local.

Mai mult decât atât, consilierii PSD își manifestă disponibilitatea de a veni cât mai curând la o ședință ordinară de plen, date fiind chestiunile sensibile și urgente existente pe agenda Consiliului Local. Ne referim aici la definitivarea și aprobarea în chip transparent și legal a programului FIE, în măsură să asigure finanțări legale și eficiente în timp ale manifestărilor programate de această sărbătoare a educației ieșene. Comunitatea trebuie să știe că amânarea ședinței de plen a Consiliului Local din cauze meschine, care țin de calcule politice și politicianiste mărunte, pune în pericol evenimente culturale și educaționale devenite tradiționale în municipiul nostru.

Considerăm de asemenea că plenul Consiliului Local este și cadrul unei discuții normale, legale și echilibrate cu privire la situația alocărilor bugetare necesare intervenției de urgență la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, subiect de controverse păguboase între primarul Mihai Chirica și ceilalți factori care ar trebui să lucreze împreună la redarea cât mai rapidă a capacității operatorii a acestei instituții de elită a medicinii ieșene.

Organizația municipală a PSD Iași și grupul de consilieri din cadrul Consiliului Local al municipiului Iași consideră că s-a atins un apogeu al atitudinii sfidătoare a primarului Mihai Chirica, de oscilare prin trădări succesive între extreme politice, cu scopul satisfacerii intereselor personale. Blocarea unei ședințe ordinare a Consiliului Local este un atentat la tot ceea ce s-a clădit în administrația și în politica din Iași în ultimii 28 de ani, un fapt de o gravitate fără precedent. Haideți la muncă, domnule primar!”, este comunicatul PSD, lansat si de asta data in mod neasumat de echipa lui Maricel Popa.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here