Noapte alba pentru societatile Primariei si ISU. Vezi lista zonelor inundate in care se actioneaza in aceasta noapte

0
55

Date fiind condițiile meteorologice deosebite (ploaie torențială, grindină, furtună) înregistrate în această seară în municipiul Iași, primarul interimar Mihai Chirica a convocat, la ora 21.30, la sediul Primăriei Municipiului Iasi, Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivelul municipalității.

La întâlnire au participat reprezentanții S.C. ApaVital S.A. (care gestionează și rețeaua de canalizare de pe raza municipiului Iași), repezentanții S.C. E.On S.A. (care gestionează alimentarea cu energie electrică a pompelor de evacuare a apelor pluviale din oraș), reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanții municipalității (Poliția Locală, S.C. Citadin S.A, S.C. Servicii Publice S.A, S.C. Salubris S.A, S.C. EcoPiața S.A, R.A.T.P., D.A.P.P.P. și Direcția Tehnică și de Investiții).

Primarul interimar Mihai Chirica a analizat raportările furnizate de fiecare instituție în parte și a dispus măsuri punctuale pentru problemele apărute în oraș. Astfel, regiile, societățile și direcțiile din subordinea municipalității vor interveni, cu prioritate, încă din această noapte, în zonele cele mai afectate de intemperii (zona Alexandru cel Bun – Dacia – Sarmisegetuza, Podul de Piatră – str. Ipsilanti, zona Păcurari – Toma Cozma, Splai Bahlui – mal stâng, bd. Nicolae Iorga – inclusiv pasajul Galata, pasajul capăt Păcurari). De asemenea, în cadrul discuțiilor, au fost relevate o serie de disfuncționalități în comunicarea și colaborarea dintre ApaVital și E.On, disfuncționalități care generează, nu numai de această dată, probleme în evacuarea apelor pluviale din punctele nevralgice amintite mai sus.

Am observat, și în această seară, o neconcordanță între cei de la ApaVital și cei de la E.On, care gestionează alimentarea cu energie electrică a pompelor de evacuare a apelor pluviale din diferite puncte ale orașului. Am făcut, din nou, un apel către reprezentanții celor două companii să colaboreze mai bine și să își orienteze planurile de investiții și pentru rezolvarea acestor probleme care ne afectează pe noi toți. Totodată, am dispus tuturor membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență să acționeze cât mai rapid, încă din această noapte, pentru ca, de mâine dimineață, orașul să funcționeze în condiții normale. Echipele mixte ale Citadin, Salubris, Servicii Publice și RATP vor fi la stradă pe parcursul întregii nopți pentru ca vineri dimineața ieșenii să poată circula în condiții normale”, a declarat Mihai Chirica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + = 16