Noi liste cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla si Rabla Plus au fost publicate pe site-ul AFM

0
67

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus), ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 19 iunie 2020.

În cadrul Programului Rabla au fost acceptate 45 dosare pentru 105 autovehicule.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 56 dosare pentru 114 autovehicule, dintre care 18 electrice hibride și 96 pur electrice și 2 contestații pentru 3 autovehicule pur electrice.

„Mă bucur să constat că Programele Rabla Plus și Rabla Clasic sunt accesate cu interes de către persoanele fizice și juridice care își doresc să achiziționeze autoturisme mai prietenoase cu mediul înconjurător și care contribuie la reducerea poluării în marile orașe. Astfel, obiectivele celor două programe vor fi atinse, prin înnoirea parcului auto național cu mașini mai puțin poluante și prin creșterea achizițiilor de mașini hibride plug-in sau electrice. De asemenea, avem în vedere și dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice. Avem în derulare un program adresat municipiilor reședință de județ, deschis până la 30 octombrie și în pregătire un program similar, destinat operatorilor economici, pentru a sprijini dezvoltarea în România a unei infrastructuri de reîncărcare accesibile publicului, pentru a stimula pătrunderea pe piață a vehiculelor electrice și pentru a reduce impactul emisiilor nocive asupra mediului.” a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here