Noi reguli în transportul de persoane din Iasi. De luni se redeschide transportul public pentru iesenii care se intorc la serviciu

0
52

Incepand din aceasta săptămâna, la Iasi va creste gradul de mobilitate pentru bătrânii ce au fost defavorizați de evoluția pandemiei, acestora limitându-li-se cele mai multe dintre drepturi. Astfel, în acest moment, ei utilizează transportul public de călători între orele 09 – 11.00.

Începând cu data de luni, 11 mai, la nivelul municipiului Iasi se va lansa o prima etapă de redeschidere a transportului public, în condițiile respectării ordonanțelor militare în vigoare, pentru persoanele care se duc la serviciu. Tot mai multe societăți comerciale din Iași și-au redeschis activitatea.

Intenționăm să deschidem toate cursele de transport public din municipiul Iași într-un program care vizează dublarea numărului mijloacelor de transport față de ce avem în momentul de față. Toate liniile de transport vor fi deschise. Ca și până acum, utilizarea mijloacelor de transport se va putea face doar în limita locurilor disponibile pe scaune, călătorii fiind obligați să poarte mănuși și măști de protecție. Pensionarii vor avea mijloace de transport special dedicate lor, pe toate rutele și pe toată perioada zilei”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

În continuare, edilul a precizat că din data de 18 mai, va fi scos la stradă tot parcul de vehicule pe care îl deține Compania de Transport Public și că vor continua acțiunile de dezinfecție a mijloacelor de transport în comun.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 40