,,Noţiuni de prim ajutor”, ca disciplină obligatorie de studiu, intra in dezbaterea Parlamentului

0
58

Predarea în şcoli a noţiunilor de prim ajutor intră azi în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Conform proiectului de lege depus de catre deputatul Tudor Ciuhodaru ,,la toate nivelurile sistemului naţional de învăţământ, preuniversitar şi universitar, disciplina ,,Noţiuni de prim ajutor” ca disciplină obligatorie de studiu. Planul cadru şi programa naţională precum şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina prim ajutor se aprobă prin ordin comun al Ministrului Educaţiei Naţionale şi al Ministrului Sănătăţii”.

Introducerea în planul cadru a unei discipline privind acordarea primului ajutor se impune având în vedere numeroasele riscuri la care sunt expuşi cetăţenii.

Pentru a fi cu adevărat eficiente noţiunile de prim ajutor, constând în modul de a acţiona în faţa unei urgenţe medicale şi de a evita sau reacţiona în faţa unui pericol cu potenţial vital, trebuie să ajungă la fel de cunoscute ca alfabetul sau tabla înmulţirii. Proiectul a primit avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Guvernul nu a catadixit să transmită un aviz deşi termenul de predare era 17.12.2015″, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 41