Nu ai auzit vreodată de aceste mașini, dar sunt superbe și sunt făcute în România!

0
65

Industria auto din România ne-a adus Dacia, Oltcit și Aro. Alte șase mărci ar fi trebuit să apară dar nu au mai făcut-o, prima chiar în 1880.

Unul dintre temerarii industriei auto românești, care nu sunt atât de cunoscuți pentru că mașinile lor nu au fost produse la scară mai mare, este si Dumitru Vasescu.

Născut în 1859, Dumitru Vasescu este  omul care a inventat primul automobil românesc, în urmă cu două secole. În 1880, la Paris, Dumitru Vasescu construiește primul autovehicul personal, cu motor pe aburi. La acea vreme nu existau încă motoare termice, iar puținele vehicule care existau și aveau motor pe aburi erau utilaje agricole.

Cum trebuie să se fi uitat lumea la românul nostru, care se plimba pe străzi, printre trăsuri, numai că a lui nu era trasă de cal. Automobilul a ajuns o singură data în România în 1906 și a fost expus la Școala de Poduri și Șosele din București unde Dumitru Vasescu a fost și profesor. Informații despre ce s-a întâmplat ulterior cu prima mașină românească nu prea există, dar ne putem bucura de moștenirea lăsată de Dumitru Vasescu.

Vezi lista cu mașini românești de care nu ai auzit niciodată

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here