Nu rata asa ceva! Am aflat in cine s-a intrupat calaul Buzatu (galerie foto)

0
80

Tihna Cetatii Rasnov a fost tulburata, zilele acestea, de o aparitie cel putin bizara. Un personaj straniu, imbracat in straie de calau si inarmat cu o secure, s-a protapit la finalul acestei saptamani pe unul din donjonurile cetatii, dand fiori pe sirea spinarii celor ce pasesc in aceastea cetate medievala. Misteriosul calau, imbracat dupa tinuta vremii, cu adidasi si trening chinezesc si camasa pe dedesupt, peste care si-a tras armura si coiful, a fost recunoscut ca fiind subprefectul de Iasi, Bogdan Abalasi. Istoricul Ioan Caprosu, dar si spiritistul Iliuta, au confirmat pentru AgoraPress ca personajul de la Rasnov este de fapt calaul Buzatu, reincarnat in subprefectul de Iasi. In vederea stabilirii adevarului gol-golut, l-am contactat pe subprefectul Buzatu, pentru a ne dumiri cine este de fapt personajul care creeaza spaime turistilor care viziteaza aceasta minunata cetate.
‚Intr-una din zilele de leafa, am intrat in magazinul de metalo chimice de la Gara si mi-am luat o secure. Nu stiu ce m-a apucat, ca doar nu aveam nevoie de secure, ca stau la bloc. Ce sa fac cu securea la bloc, ca doar nu am probleme la asociatie si fata de maritat nu am? M-am pomenit ca umblu lelea, cu securea la subrat, pe strada Garii. Lumea era toata pe trotuarul celalalt. Au venit jandarmii. „Dom subprefect, sa traiti! Ce faceti cu securea aia?”. „Ma duc in Podu Ros, sa tai capu la misei”. „Va conducem noi, si trecem si prin Podu Ros”, mi-au spus jandarmii, amabili, si m-au dus la Socola. Am iesit repede, ca m-a scos Carlan, si primu lucru a fost sa recuperez securea, pe care am ascuns-o in biroul in care tin audiente cu tugurlanii. Intre timp, ca spiritul gadelui tot imi dadea ghes sa ies si-n secure sa-i indes, am vorbit cu Irina Schrotter, de mi-a facut pe de-ascuns si in mare discretie, un costum de calau pe care l-am camuflat pe sub costumul de serviciu si, cu mana pe secure si gandul la buturuga din Podu Ros, am tinut audiente timp de 3 luni. Totul a culminat cu ziua de 23 august, atunci cand mi-am rupt costumul, mi-am pus cagula, am scos securea si am strigat al tarani sa-l aduca pe primar sa-i tai capul. M-au dus iar la Socola. Pentru ca eram obsedat de secure si de taiat grumaji, Carlan m-a trimis cat mai departe de Casa Patrata.. Acu astept aici sa belesc pe cineva”, ne-a spus calaul Abalasi, jambind la noi precum un sirian in gara din Budapesta.
Administratorii cetatii ne-au spus ca sunt foarte multumiti de prestatiile gadelui -bufon si chiar se gandesc sa ii faca carte de munca, sa distreze oamenii, sa mai taie cate o gaina pentru bucatarie sau sa faca poze grotesti cu copii si amantele turistilor.  La randul sau, Ministerul Sanatatii a emis o atentionare pentru suferinzii de cord, sa ocoleasca pe cat posibil cetatea bantuita.abalasi2abalasi4abalasi5abalasi1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here