Nume de fete, predestinate succesului. Cum să-ți botezi fiica

0
71

Creierul uman funcţionează pe principiul asocierii: asociază cuvinte cu imagini, nume cu persoane, locuri cu activităţi sau evenimente, pentru că, pur şi simplu, aşa este obişnuit, iar această tendinţă este naturală. Pe baza acestor asocieri, creierul ne transmite percepţii şi interpretări ale obiectelor şi persoanelor din jurul nostru.
Aşa se întâmplă şi cazul numelor: unele studii sugerează că oamenii tind să prezică succesul unei persoane în funcţie de numele pe care-l poartă, pe care-l asociază cu vedete, personalităţi sau chiar cu diverse stereotipuri. Unii cred că numele are o influenţă covârşitoare asupra dezvoltării personalităţii şi că poate chiar influenţa destinul cuiva.
Chiar dacă nu există nume care să garanteze succesul, cu siguranţă există nume populare, nume cu rezonanţă plăcută, nume asociate cu imagini sau evenimente pozitive şi persoane de succes.
Iată 10 nume româneşti de fete, dintre cele mai populare, care sunt purtate cu mândrie de către femei de succes din trecutul şi prezentul României.

Alexandra [greacă] – “alexo” – “a proteja, a apăra” și “andros” – “barbat”
Ana [ebraica] – “hanan” -a avea milă, a binevoi
Andreea [greacă] – “andreia” – “bărbat”, “curaj”
Carmen [ebraică] – grădină
Cristina [latină] – urmașul lui Hristos
Elena [greacă] – rază de soare
Iulia [latină] – descendentul zeului Jupiter
Maria [ebraică] – miryam = copil dorit
Mihaela [ebraică] – cine se aseamană cu Iehova?
Nadia [rusă] – nadejda=speranță

Sursa: perfecte.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here