Nunta fiicei prefectului Dan Carlan, organizata de o persoana cercetata pentru fals si abuz in serviciu

0
81

Ultimul eveniment fericit din viata prefectului Dan Carlan, aparatorul legalitatii in teritoriu, a fost organizat de o persoana certata cu legea. La fel cum Cristian Adomnitei umbla slobod prin Iasi, in timp ce se afla in arest la domiciliu, asa si Letitia Popa, fina primarului suspendat, Gheorghe Nichita, isi vede bine mersi de afaceri dupa ce, aceleasi afaceri necurate i-au adus din partea judecatorilor o decizie de cercetare sub control judiciar, sub aspectul savarsirii faptelor de instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual, în formă continuată, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Cunoscuta drept una dintre cele mai curtate organizatoare de evenimente din Iasi, Letitia Popa s-a ocupat personal, in urma cu cateva zile, de nunta Alinei Gabriela, fiica din prima casatorie a prefectului Dan Carlan. Atat de aranjamentele de la Starea Civila, cat si de cele de la sala Restaurantului “La Castel”, unde a avut loc petrecerea de nunta, s-a ocupat firma Laser Co a Letitiei Popa, fina primarului suspendat, Gheorghe Nichita.
Potrivit DNA, în luna august 2013, la nivelul Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din CJ Iaşi a fost redactat caietul de sarcini pentru achiziţia prin procedura ”cerere de ofertă” de servicii de tipărire de materiale pentru promovarea judeţului Iaşi, contractul fiind adjudecat de societatea comercială administrată de Letiţia Elena Popa şi semnat la 27 septembrie 2013.
Durata maximă de execuţie a contractului de servicii era de trei luni de la data semnării, în caz de executare cu întârziere, prestatorul putând fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% (pentru fiecare zi de întârziere) din contravaloarea serviciilor rămase de executat.
”Pentru ca acest contract să fie atribuit firmei pe care o administra, inculpata Letiţia Elena Popa a întocmit şi utilizat documente false, (CV-urile unor angajaţi), pentru a crea aparenţa îndeplinirii criteriilor de admisibilitate şi conformitate a ofertei, depunând apoi toate aceste înscrisuri la autoritatea contractantă – Consiliul Judeţean Iaşi. În acest mod, Letiţia Elena Popa i-a determinat, cu intenţie, pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor să atribuie, fără vinovăţie şi fără a avea cunoştinţă de caracterul fals al înscrisurilor depuse, contractul firmei sale, în condiţiile în care oferta ar fi trebuit să fie respinsă, din cauza neîndeplinirii cerinţelor minimale ale caietului de sarcini. Astfel, s-a produs o vătămare a intereselor legale ale celuilalt ofertant şi s-a obţinut un folos necuvenit pentru societatea administrată de Letiţia Elena Popa”, se arată în rechizitoriul procurorilor.letitia popa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here