O alta afacere a lui Chirica cu echipamente de supraveghere. Peste 900 de camere video vor impanzi spatiile publice din Iasi

0
66

Dupa achizitia a doua seturi de echipamente de supraveghere, din care mare parte sunt prin service sau agatate degeaba pe stalpii din Iasi, primarul Chirica pregateste o noua achizitie care va incununa Sistemul Integrat de Supraveghere Video. Potrivit edilului, aceasta achizitie se va constitui ca un sistem integrat care va aduna într-un singur loc, sub o singură gestiune, tot ceea ce înseamnă informaţie publică prin sistem de supraveghere pe străzi, interesecţii, locuri de joacă pentru copii, parcuri sau instituţii de învăţământ.

Cu o valoare de 71.250 lei, fără TVA, proiectul a fost elaborat de SC AM Project Design & Consulting SRL din Bucureşti şi presupune amplasarea a circa 900 de camere de supraveghere video. Echipamentele de supraveghere vor fi amplasate în spaţii publice din municipiul laşi, iar monitorizarea informaţiilor se va realiza în Centrul de Telesupraveghere aflat la sediul Primăriei Municipiului Iaşi şi pe șos. Naţională, nr. 43. Monitorizarea va fi făcută numai pe domeniul public. Sistemul va asigura excluderea de la monitorizarea video a spaţiilor private prin mascare dinamică software. Noul sistem de supraveghere vine în completarea sistemelor deja existente, extinzând capabilitatea de culegere eficientă a informaţiilor si creând posibilitatea realizării unui sistem integrat, cu reale întrebuinţări la toate nivelurile de activitate şi venind în sprijinul organelor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, prevenire şi combatere a infracţionalităţii sau de furnizare a probelor juridice.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here